
Travle hverdager gjør at mange har liten tid på kjøkkenet og Gilde kommer til unnsetning med sine produkter som tar kort tid å lage ferdig. Nå lanseres enda flere smaker i innenfor langtidsholdbare middagsretter. Disse rettene er laget spesielt for folk på farten, men kommer også med miljøgevinster.
Nortura startet omleggingen fra hermetikk til pappemballasje i 2019. Overgangen har bidratt til økt transporteffektivitet og kutt i CO2-utslipp. Den flatpakkede kartongen er mer plasseffektiv enn metallbokser og gir bedre plassutnyttelse under transport. Dette bidrar til færre biler på veien. Pappemballasjen gir besparelser gjennom hele verdikjeden, fra fabrikk til butikk. Det blir bedre plasseffektivitet i hylla i butikken og det er enklere å stable varene.
Ifølge beregninger gjort av Institute for Energy and Environmental Research (IEER), vil omleggingen til de nye kartongene redusere klimautslippet med inntil 80 prosent sammenliknet med tradisjonelle metallbokser. Det tilsvarer 600 tonn CO2.
– Vi håper å kunne utvide forbrukernes forståelse av «hermetikk» hvor nøkkelhull og klimasmart kartong appellerer bredt, men spesielt til den yngre befolkningen, forklarer produktsjef for langtidsholdbart hos Gilde, Martine Bunæs.
Teknologien bak den nye forpakningen heter Tetra Recart og er utviklet av det svenske selskapet Tetra Pak. Minst 69% av Tetra Recart-kartongen kommer fra miljøsertifiserte skoger. Kartongen er resirkulerbar og enkel å kildesortere som papp. 100% av den nye kartongen er FSC-sertifisert.
– Bærekraftig emballasje er et viktig satsingsområde for Nortura, og vårt løfte til kunder og forbrukere er at all vår emballasje skal være designet for gjenvinning innen 2030. Dermed kan emballasjen bli del av nye sirkulære verdikjeder og redusere avfall, samtidig som den sørger for god holdbarhet for produktene våre. Vi vet at det også har vært et mål for dagligvarehandelen å fornye emballasjen, sier leder for bærekraft i Nortura, Cecilie Arnesen Hultmann.
– Når vi lanserer Gilde tacogryte og Gilde krydret gryterett, så utvider vi porteføljen innen hermetiske middagsretter. Denne produktkategorien har vært preget av lite innovasjon de siste årene, og vi ønsker å bidra med nye, spennende smaker som også tilfredsstiller krav om nøkkelhull, sier Martine Bunæs.
Nye produkter
Denne vinteren utvider Gilde konseptet Pølsemakerens Beste med tre nyheter: Chipotle & Arbol, Salsiccia og Tomat & Urter. Gilde Go’ & Magrere ovnsbakt postei får en ny variant med bacon & pepper. Nye gryter er Gilde Tacogryte og Gilde krydret gryterett. I tillegg kommer frossenburgerne Slakterens Beste Hereford og Charolais burger original.