Emballasje laget med Kavablow injeksjonsformblåsing og mulitbarriereteknologi gir optimal beskyttelse og lang holdbarhet for premium ketchup i Polen.
Greiner Packaging har benyttet sin barriereteknologi på en ny ketchupemballasje på det polske markedet for den tyske matprodusenten Develey. Den innovative emballasjen regnes som en klar konkurrent til glassflasker.
Kavablow og MTB
Gjenbrukbare flasker og matemballasje er populært hos kunder verden over på grunn av at de er praktiske. Det tyske selskapet Develey har tatt i bruk en plastflaske fra Greiner Packaging til premium ketchup.
Flasken er laget med den innovative injeksjonsformblåsemetoden Kavablow. Den innebærer at flere deler enn før kan lages på kortere tid med god kvalitet, uten merker og med høy fleksibilitet for design.
Ved å kombinere metoden med multibarriereteknologi (MBT) får emballasje høy oksygenbarriere, noe som gir ketchupen ekstra lang holdbarhet uten tilsetninger. Barrierelaget introduseres direkte under injeksjonsformblåsingsprosedyren, noe som gir effektiv produksjon.
Transparent og termisk stabil flaske
Men det er ikke bare oksygenbarrieren som vinner nye kunder. Flasken er også transparent og termisk stabil, noe som gjør den egnet for varmfylling.
– Det er en kombinasjon som aldri har vært sett før på markedet, og det gjør produktet unikt, sier Günter Ausserwöger, Product Group Director i Greiner Packaging.
– Kavablow MBT-teknologi et forseglet EVOH-lag i injeksjonspunktet, og dette skiller oss fra konvensjonelle løsninger, spesielt for produkter som varmfylles eller kunder som krever høy transparens. Saus- og ketchupflasker kan for eksempel produseres med Kavablow MBT.