Selskapene Luc van den Broek og Rinze Willemsen lanserer Gravity Tray, en innovativ emballasje i PET for kjøtt, kylling og fisk som gjør fuktabsorbent overflødig.
Den nye PET-skålen har nettopp ut av testfasen med gode resultater og er nå klar for produksjon. Emballasjen viser seg å også passe til grønnsaker og frukt.
Eget kammer for oppsamling av væske
I Gravity Tray blir væske som skilles ut fra produktet automatisk ført til det nedre kammeret via en trakt. «Kjelleren» er en separat avdeling, og når væsken først har blitt isolert der, kan den ikke lenger komme i kontakt med kjøttet eller fisken.
Dette gjelder selv om emballasje snus på siden eller med oversiden ned. Siden Gravity Tray ikke har fibre, slik absorbenter har, er det ingen risiko for at partikler kan feste seg i matvaren.
En tilleggsmulighet er å forsyne den forseglede bunnfolien med branding og ekstra produktinformasjon.