På Emballasjedagene i Sandefjord ble Optimeringsprisen 2017 tildelt forskningsprosjektet REforREm, riktig emballering for redusert matsvinn.
– Det er uvanlig at Optimeringsprisen går til et forskningsprosjekt med mange aktører, sa Thomas Eie, senior Emballasjeutvikler i BAMA, som er en av aktørene i REforREm. Han trakk frem Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima, som en av pådriverne i prosjektet sammen med Østfoldforskning.
Prisen ble delt ut på Emballasjedagene
Optimeringsprisen består av grafikk fra kunstneren Alf Ertsland og et diplom som ble delt ut av juryleder Thomas Weihe fra Dagligvareleverandørenes forening DLF på Emballasjedagene i Sandefjord 2. november.
Prosjektets overordnede ide er å bidra til redusert matsvinn gjennom å utvikle og utnytte emballerings teknologi og pakketekniske løsninger som er tilpasset forbrukernes adferd og behov ut fra et svinnreduserende ståsted.
Juryens begrunnelse:
– Prosjektet honoreres for en helhetlig tilnærming til emballasjeløsninger, både kreative og faktabaserte. Arbeidet er helt i tråd med den globale ambisjonen om å redusere matsvinn, sa Thomas Weihe
ReforRem bidrar til å øke forståelsen for emballasjens rolle som en ressursbevarende funksjon.
Prosjektet har bidratt til oppmerksomhet og publisitet rundt matsvinn og emballering.
Det har vært mange oppslag i massemedia, TV og radio samt populærvitenskapelig publikasjoner, og flere av aktørene har holdt foredrag på ulike konferanser og tilstelninger.
Juryen i Optimeringsprisen 2017 har bestått av: Asle Isaksen, Plastforum, Kari Bunes, Emballasjeforeningen, Egil Harstad, Asko og Thomas Weihe fra DLF
Deltakerne i prosjektet REforREm:
BAMA Gruppen AS
BWL Maskin AS
Døvigen AS
Grilstad AS
Halvard Lerøy/ Sjømathuset
Lauvsnes Gartneri
Lexit Group
Matvett
Nofima AS
RPC Bebo Food Packaging
Tommen Gram AS
Wipak Norway
Østfoldforskning AS