Sappi har utvidet porteføljen med en type papir med høy barriere mot oksygen, damp, fett og olje, samtidig som lysbarrierefamilen utvides med en ny variant.
Sappi har innført et nytt material med gramvekt på 91g/m² med høy barriere og en serie med optimal beskyttelse mot oksygen, damp, fett og olje. De innfører også en serie med gramvekt 75 g/m² med lysbarriere.
Forskning og utvikling
Det ligger mye forskning og utvikling bak de nye papirtypene fra Sappi, som regner seg selv som en innovasjonsleder.
– Ingen annen leverandør på noe marked i verden har så mange løsninger og bruksområder som vi har nå, påstår Thomas Kratochwill, Vice President Sales & Marketing Packaging and Speciality Papers i Sappi Europe.
– Kunder over hele verden stoler derfor på oss og bruker vårt papir til å pakke sine varer.
Og etterspørselen øker, da stadig flere selskaper i et stort antall bransjer vil kombinere bærekraft med optimale beskyttelse i sine emballasjeløsninger.
Nye bruksområder

Det nye høybarrierepapiret på 91 g/m² åpner for nye bruksområder for produsenter av varemerker. Alle høybarrierepapirene fra Sappi sikrer at kvaliteten på matvarer og andre varer bevares, med barriere mot oksygen, vann, damp, fett og mineralolje.
Papiret skal gi fremragende trykkvalitet og flere etterbehandlingsmuligheter. Papiret er fullt gjenvinnbart og kan varmforsegles.
– Vår ekspertise på funksjonell papiremballasje gjelder også for lavere gramvekter med integrert barriere mot mineralolje og fett. Disse lette papirene med gramvekt fra 75 g/m² og oppover er spesielt populære, sier Rene Köhler, sjef for Business Development Packaging and Speciality Papers ved Sappi Europe.
Beskyttelse mot migrasjon av mineralolje
Papirene forhindrer at mineraloljer trenger inn i produktet, slik at varer som ris, frokostblanding, te og sjokolade beskyttes mot MOSH og MOAH. Sappi Guard MS gir også mulighet for varmforsegling, noe som reduserer antall produksjonsfaser og eliminere behovet for ekstra forseglingsmedium.
Sappi tilbyr disse emballasjepapirene i flere gramvekter som egner seg for primær og sekundær emballasje. I tillegg til egen forskning og utvikling, satser Sappi på nært samarbeid med andre partnere.
Dette gir fremtidsorienterte løsninger, som for eksempel multifunksjonell emballasje for en ny serie med nøtt- og fruktbars som nylig ble lansert av verdens største matkonsern. Sappi viser flere innovasjoner på interpack 2020.