
Bare en uke etter brannen som ødela mye utstyr og sotla store deler av produksjonslokalene, er Nortura Tønsberg på vei opp igjen.
Gilde Grillpølser produseres nå døgnet rundt og vi klarer å levere omtrent som normalt – med god hjelp fra Nortura Forus og Målselv.
Opp mot 100 prosent
Det er allerede flere linjer for pølseproduksjon som er i gang igjen i Tønsberg nå, bare få dager etter 16. juni. Fortsatt er ikke hovedlinjen for grillpølser oppe og går, men med god hjelp fra fabrikkene i Forus og Målselv leverer Norutra opp mot 100 prosent på Gilde Grillpølser.
Det samme gjelder grillpølsevarianter som Bacongrill, Ostegrill og Grillpølse med chili&ost. Også spesialpølsene er på full fart opp i normal produksjon igjen.
– Dette er utrolig gledelig og viser hvilken mobilisering vi er i stand til i Nortura, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg.
Oppsto i leverposteiavdelingen
Brannen oppsto i leverposteiavdelingen det er fortsatt litt usikkert hvor raskt fabrikken kan komme opp i full produksjon igjen. Det jobbes med flere løsninger og en beslutning vil bli tatt om kort tid. Det viktigste er å sikre god produksjon inn mot høysesongen som er skolestart.
– Jeg er også glad for å registrere at hele bransjen er villig til å bistå med løsninger. Dette er tross alt hendelser som kan ramme enhver industribedrift, så må vi komme tilbake til hva en eventuell årsak kan ha vært, sier Kolberg.
Politiet har gjort tekniske undersøkelser rundt årsaken til brannen, men det er foreløpig ikke avgitt rapport om dette.