Sammen med partnere lanserer Nestlé prosjektet Future Food Initiative, et felles forskningsprogram for sveitsiske universiteter og industripartnere.
Initiativet vil støtte Nestlé i utviklingen av tidsriktige, velsmakende, næringsrike og bærekraftige mat- og drikkevarer.
Målet er å fremme forskning på mat
Initiativet samler ledende sveitsiske universiteter og selskaper innen ernæringsvitenskap og matteknologi.
Målet er å fremme forskning på mat- og ernæring innen områder som er relevante for forbrukere, og programmet vil også inkludere postdoktorstillinger, for å støtte unge forskere.
De første forskningsprosjektene vil fokusere på plantebasert kost og gamle plantearter.
Øker innovasjonstakten
– Vi akselererer nå innovasjonstakten i samarbeid med en rekke eksterne partnere, inkludert verdensledende universiteter, leverandører og kreative oppstartsselskaper fra hele verden, sier Stefan Palzer, Konserndirektør for teknologi i Nestlé.
– Å ta tak i vitenskapelige spørsmål og utfordringer knyttet til mattrender og bærekraftig ernæring er avgjørende for oss i utviklingen av velsmakende og næringsrik mat for alle aldre.
Nestlé har verdens ledende forskningsnettverk knyttet til mat og drikke, med over 5.000 forskere. I 2017 investerte selskapet 14,6 milliarder kroner i forskning og utvikling.