Nestlé med i forskning på mat og bærekraft

PUBLISERT: 5 februar 2019
OPPDATERT: 26 januar


Sammen med partnere lanserer Nestlé prosjektet Future Food Initiative, et felles forskningsprogram for sveitsiske universiteter og industripartnere. 

Initiativet vil støtte Nestlé i utviklingen av tidsriktige, velsmakende, næringsrike og bærekraftige mat- og drikkevarer. 

Målet er å fremme forskning på mat
Initiativet samler ledende sveitsiske universiteter og selskaper innen ernæringsvitenskap og matteknologi.

Målet er å fremme forskning på mat- og ernæring innen områder som er relevante for forbrukere, og programmet vil også inkludere postdoktorstillinger, for å støtte unge forskere. 

De første forskningsprosjektene vil fokusere på plantebasert kost og gamle plantearter. 

Øker innovasjonstakten
– Vi akselererer nå innovasjonstakten i samarbeid med en rekke eksterne partnere, inkludert verdensledende universiteter, leverandører og kreative oppstartsselskaper fra hele verden, sier Stefan Palzer, Konserndirektør for teknologi i Nestlé. 

– Å ta tak i vitenskapelige spørsmål og utfordringer knyttet til mattrender og bærekraftig ernæring er avgjørende for oss i utviklingen av velsmakende og næringsrik mat for alle aldre.

Nestlé har verdens ledende forskningsnettverk knyttet til mat og drikke, med over 5.000 forskere. I 2017 investerte selskapet 14,6 milliarder kroner i forskning og utvikling.

 

 

Les mer

Første yoghurtbeger med matgodkjent resirkulert polystyren

INEOS Styrolution lanserer yoghurtbeger med mekanisk resirkulert polystyren som et resultat av samarbeid mellom flere partnere i verdikjeden. Milepælen ble oppnådd gjennom samarbeid mellom flere partnere langs verdikjeden. Det kalles en game changer.
Yoghurt-cupsx

Mars reduserer emballasjeplasten med digital simuleringsløsning

Mars' bruk av Ansys simuleringsløsning har redusert mengden av plast som Mars kjøper inn for testing med cirka 246 tonn og har potensial til å redusere utviklingstiden med opptil 40 prosent.
Bilde: Mars

Papirsperre fikk pris i bærekraftkonkurranse

Tetra Pak har blitt tildelt "Resource Efficiency"-prisen på Sustainable Packaging News Awards 2024, for sin papirbaserte innovasjon innen barrierematerialer.
Mimosa_choco_3d-strawsx

EUBP: ”Bioplast en nøkkelfaktor for å oppfylle PPWR-forordningen”

Bioplast vil få økende betydning i fremtiden med innføringen av EUs emballasje- og emballasjeavfallsforordning (PPWR). Det mener organisasjonen European Bioplastics (EUBP) og deres administrerende direktør Hasso von Pogrell.
euflag-ppwr-toppx

Siste nytt

Første yoghurtbeger med matgodkjent resirkulert polystyren

INEOS Styrolution lanserer yoghurtbeger med mekanisk resirkulert polystyren som et resultat av samarbeid mellom flere partnere i verdikjeden. Milepælen ble oppnådd gjennom samarbeid mellom flere partnere langs verdikjeden. Det kalles en game changer.
Yoghurt-cupsx

Mars reduserer emballasjeplasten med digital simuleringsløsning

Mars' bruk av Ansys simuleringsløsning har redusert mengden av plast som Mars kjøper inn for testing med cirka 246 tonn og har potensial til å redusere utviklingstiden med opptil 40 prosent.
Bilde: Mars

Papirsperre fikk pris i bærekraftkonkurranse

Tetra Pak har blitt tildelt "Resource Efficiency"-prisen på Sustainable Packaging News Awards 2024, for sin papirbaserte innovasjon innen barrierematerialer.
Mimosa_choco_3d-strawsx

EUBP: ”Bioplast en nøkkelfaktor for å oppfylle PPWR-forordningen”

Bioplast vil få økende betydning i fremtiden med innføringen av EUs emballasje- og emballasjeavfallsforordning (PPWR). Det mener organisasjonen European Bioplastics (EUBP) og deres administrerende direktør Hasso von Pogrell.
euflag-ppwr-toppx