I 2018 har Mattilsynet vurderte merkingen av 209 brød og brødvarer i Norge. De feil i merkingen i forhold til regelverket på åtte av 10 produkter.
Flest feil fant de med ingredienslisten, allergenmerking og næringsdeklarasjonen.
Kampanjen omfattet fem ulike produktkategorier for brød og brødvarer, som:
* Brød og halvstekte brød (også butikkstekte brød)
* Rundstykker og baguetter
* Knekkebrød
* Polarbrød og lignende
* Pølse- og hamburgerbrød
– Vi undersøkte blant annet betegnelse, ingrediensliste, allergener, mengdeangivelse, næringsdeklarasjon og god opplysningspraksis jf. krav i matinformasjonsforskriften, samt «Brødskala`n», skriver Mattilsynet på sine nettsider.
De 209 produktene som ble undersøkt kom fra 86 virksomheter. De fleste manglene var knyttet til ingrediensliste, allergenmerking, næringsdeklarasjon og mengdeangvielse av fremhevede ingredienser.
– Ingen feil var av en slik art at de har kunnet medføre helsefare for forbruker, skriver Mattilsynet