Den spanske matprodusenten Chovi Group har endret materialsammensetningen på sin emballasje for Aioli, som nå inneholder 25 prosent resirkulert plast.
Emballasjen er utviklet i samarbeid med emballasjeprodusenten Berry Superfos som bruker avansert materialteknologi. Begeret fra Berry Superfos til aioli skiller seg ut på hyllene med sin solgule farge.
25 prosent resirkulert PP
Emballasjen leveres nå med 25 prosent resirkulert polypropylen av samme kvalitet som jomfruelig plast. Siden hele emballasjen er laget av PP er den enkel å gjenvinne.
Det først nylig det har blitt mulig å produsere næringsmiddelemballasje av resirkulerte PP-materialer. Dette gjennombruddet for matindustrien skyldes avansert pyrolyseteknologi som omdanner avfallsstrømmer som ikke er egnet til annen gjenbruk til plast av jomfruelig kvalitet.
Bærekraftsertifisering er nødvendig

Endringene i materialsammensetningen i den sprøytestøpte emballasjen er gjennomført i samarbeid mellom Chovi Group og Berry Superfos, mens det resirkulerte PP-materialet leveres av bedriften Repsol.
Alle de tre bedriftene har ISCC-sertifisering (International Sustainability & Carbon Certification), noe som er nødvendig for å kunne bruke resirkulert materialer i emballasje for næringsmidler.
Sertifiseringen sikrer troverdig bruk av sirkulære materialer og sporbarhet gjennom hele verdikjeden.
David Moya, Industrial Director i Chovi, sier:
Chovi Group og Berry Superfos har vært partnere i mer enn 25 år, og arbeidet med å videreutvikle Chovi Groups emballasjeløsninger vil fortsette de kommende årene.
Ignacio Igea, salgsdirektør i Berry Superfos sier at partnerskapet med Choci er eksempel på det forholdet Berry Superfos vil ha med alle sine kunder.
– Det innebærer at vi er innovative og leverer toppmoderne teknologi, dedikert service og engasjerer oss i å fremme bærekraftig utvikling.