ICA pakker kjøttdeig i flowpack

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 27 juni 2023
OPPDATERT: 27 juni
Vakuumpakket kjøttdeig. Foto: ICA.

ICAs kjøttdeig er nå pakket i flowpack. Det betyr at plastmengden kan reduseres med 70 prosent sammenlignet med tidligere plastbakker, noe som tilsvarer 150 tonn mindre plast i året.

Den nye emballasjen har mange fordeler. I tillegg til å bruke mindre plast reduseres antall transporter, da emballasjen blir mer kompakt og inneholder mindre luft. Emballasjen tar også mindre plass både i kjøleskapet og i kildesorteringen. Kvaliteten og luftigheten på kjøttet opprettholdes på samme måte som i tidligere plastbrett.

Emballasjen sikrer lang holdbarhet på kjøttdeigen og er lett å tømme, noe som bidrar til både lavere matsvinn og redusert miljø- og klimabelastning.

– At ICA endrer emballasjen av kjøttdeig er et steg mot å redusere våre kunders klimapåvirkning og nå våre bærekraftsmål. Flowpack-emballasjen er veldig enkel å åpne men er likevel veldig slitesterk og kan legges i handlekurven og i kassen på vei hjem fra butikken uten å gå i stykker, sier Kerstin Lindvall, direktør for bærekraft i ICA Gruppen.

Alle pakker med kjøttdeig, uavhengig av kjøtttype, i størrelsene 500 g og 300 g pakkes fra uke 20 og utover i flowpacks (med unntak av kjøttdeig og blandet kjøttdeig 500 g under «I love eco»-serien). I høst vil også den større emballasjen oppdateres med 1 kg kjøttdeig til flowpack, noe som vil spare ytterligere 150 tonn plast i året.

Hvordan vi forbrukere tar imot emballasjen gjenstår å se. Da Sainsbury’s i England nylig startet vakuumpakking av kjøttdeig for å vise forbrukerne at det sparer plast, ble det tilbakeslag. Kundene likte ikke konsistensen på kjøttdeigen, og klagene strømmet inn.

Nyheten gjelder ICA Sverige. ICA Norge ble i 2014 solgt til Coop Norge. I 2020 eksperimenterte Gilde med å tilby kjøttdeig i flowpack i utvalgte Coop-butikker. I 2021 utvidet de til også å tilby emballasjen i Rema 1000-kjeden.

Les mer

Oppstart for Re3-plast: Reduce, Reuse, Recycle

Den 5. og 6. mars hadde Grønn plattform-prosjektet Re3-plast oppstart hos Nofima i Ås. Prosjektet ledes av Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima, og eies av Nortura ved Per Berg.
re3plast

Konsumentene katalysator for nye bærekraftige emballasjeløsninger

Det er oss forbrukere som driver utviklingen av ny, bærekraftig, emballasje og plastemballasje er ille ute, ifølge en undersøkelse fra Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Ny teknikk gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksible emballasjer

Aptar CSP Technologies og ProAmpac har utviklet en teknologi som gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksibel emballasje.
proampac-and-aptar-1709018491x

Lanserer mat-trau av 100% resirkulerte materialer

Klöckner Pentaplast (kp) sier de lanserer en viktig milepæl i matemballasjeindustrien og har lansert de første mattrauene bestående av hundre prosent resirkulert PET (rPET) som utelukkende kommer fra trau.
KP-trayx

Siste nytt

Oppstart for Re3-plast: Reduce, Reuse, Recycle

Den 5. og 6. mars hadde Grønn plattform-prosjektet Re3-plast oppstart hos Nofima i Ås. Prosjektet ledes av Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima, og eies av Nortura ved Per Berg.
re3plast

Konsumentene katalysator for nye bærekraftige emballasjeløsninger

Det er oss forbrukere som driver utviklingen av ny, bærekraftig, emballasje og plastemballasje er ille ute, ifølge en undersøkelse fra Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Ny teknikk gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksible emballasjer

Aptar CSP Technologies og ProAmpac har utviklet en teknologi som gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksibel emballasje.
proampac-and-aptar-1709018491x

Lanserer mat-trau av 100% resirkulerte materialer

Klöckner Pentaplast (kp) sier de lanserer en viktig milepæl i matemballasjeindustrien og har lansert de første mattrauene bestående av hundre prosent resirkulert PET (rPET) som utelukkende kommer fra trau.
KP-trayx