Heidelberg og Gallus oppgraderer digitale etikettløsninger

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 15 august 2023
OPPDATERT: 15 august
Heidelberg og deres datterselskap Gallus vil vise en rekke nye digitale løsninger på Labelexpo Europe 2023.

Systemene støtter økt automatisering av hele printøkosystemet med mål om å møte mangel på kvalifisert arbeidskraft samt øke produktiviteten og redusere avfall.

Etikettmarkedet har en vekst på rundt seks prosent per år og retter seg i økende grad mot digitale løsninger, skriver Heidelberg i en pressemelding. De legger til at de sammen med Gallus har en forpliktelse til å øke denne digitale transformasjonen.

– De nye løsningene som Heidelberg og Gallus har utviklet sammen tar for seg de viktigste utfordringene som interessenter på tvers av markedet møter hver dag. Dette gjelder mangel på kvalifisert arbeidskraft og etterspørsel etter mer produktivitet, sier Dr. Ludwin Monz, administrerende direktør i Heidelberg.

Gallus One – digital etikettskriver

Gallus One ble lansert i august 2022 og ble spesielt utviklet for å fjerne totalkostnadsbarrieren (TCO) for å ta i bruk digital etikettproduksjon. Med et høyt nivå av automatisering og skybaserte teknologier må digital etikettutskrift bringes ut til en bredere kundebase.

For ytterligere å optimalisere TCO-fordelene, lanserte Gallus nylig in-line konvertering for den nye Gallus One. Denne nye løsningen bringer alt in-line, der en digital printer med en in-line flexo-stasjon og en semi-roterende punch. Med dette oppsettet kan du bytte jobb i løpet av et minutt og fullføre opptil 70 meter per minutt. Kamerainspeksjonssystemer sikrer høyeste kvalitet og minimerer avfall.

Gjør flexostasjonen om til en hybridmaskin

Heidelberg kaller det en banebrytende introduksjon at du nå kan transformere en Gallus ECS 340 til et hybridsystem. På messen vil Gallus også fremheve den nylig tilgjengelige digitale utskriftsenheten (DPU) for Gallus ECS 340 flexopresse.

Lansert i sommer som en del av de første Gallus Experience Days, forvandler DPU en tradisjonell Gallus ECS 340 til en Gallus Labelfire 340 hybridpresse – men helt avgjørende, uten den ekstra plattforminvesteringen. Dette betyr at kundene nå kan få tilgang til all fleksibiliteten og allsidigheten til digital utskrift. Og med påliteligheten og presisjonen til konvensjonell utskrifts- og etterbehandlingsteknologi.

Ny kundeportal sparer tid – og penger

På messen vil du kunne se Heidelberg Customer Portal (HCP), som automatiserer nesten alle kundekontaktpunkter. Den ble nylig avduket ved åpningen av Gallus Groups nye demo- og utviklingsanlegg – Gallus Experience Center. I fremtidige iterasjoner vil løsningen gi prediktive evner ved bruk av kunstig intelligens (AI) for å gi anbefalinger for å drive produktivitet, redusere vedlikehold og øke lønnsomheten. Den nye plattformen forventes å spare kundene i gjennomsnitt opptil 35 prosent i både tid og penger.

Komplett produksjonsarbeidsflyt for in-mould etiketter

Heidelberg vil også vise frem en komplett produksjonsarbeidsflyt for in-mold-etikettproduksjon. Ifølge Heidelberg har systemet den høyeste ytelsen på markedet når det gjelder kvalitet, produktivitet og netto produksjon.

– Labelexpo er alltid en positiv og inspirerende arena, og vi er glade for å ha muligheten til ikke bare å vise frem våre nyeste produkter på messen, men også for å få kontakt med interessenter på tvers av markedet og fortsette å dele vår visjon for industriens fremtid, sier Dario Urbinati, administrerende direktør, Gallus Group.

Labelexpo Europe 2023 finner sted i Brüssel 11. – 14. september.

Tekst: Søren Winsløw

Les mer

Teknikknerding med Galli på Scanpacks scener

Hun er en teknologinerd. Hun er ekspertstemmen med masse energi, og latteren er aldri langt unna. Dette er nok de beste grunnene til å ikke gå glipp av Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina-Gallix

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Flexobransjen lever og har det godt

At flexobransjen lever i beste velgående må være hovedkonklusjonen på heldagsarrangementet som Dansk Flexo Forum og Sweflex hadde satt sammen.
AFF_07

HP kommer til Drupa med tre nøkkelord

Nøkkelordene for HP hos Drupa er automatisering, integrering og bærekraft, ord som de skal adressere gjennom tre teknologier.
drupa24_hpx

Siste nytt

Oppstart for Re3-plast: Reduce, Reuse, Recycle

Den 5. og 6. mars hadde Grønn plattform-prosjektet Re3-plast oppstart hos Nofima i Ås. Prosjektet ledes av Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima, og eies av Nortura ved Per Berg.
re3plast

Konsumentene katalysator for nye bærekraftige emballasjeløsninger

Det er oss forbrukere som driver utviklingen av ny, bærekraftig, emballasje og plastemballasje er ille ute, ifølge en undersøkelse fra Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Ny teknikk gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksible emballasjer

Aptar CSP Technologies og ProAmpac har utviklet en teknologi som gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksibel emballasje.
proampac-and-aptar-1709018491x

Lanserer mat-trau av 100% resirkulerte materialer

Klöckner Pentaplast (kp) sier de lanserer en viktig milepæl i matemballasjeindustrien og har lansert de første mattrauene bestående av hundre prosent resirkulert PET (rPET) som utelukkende kommer fra trau.
KP-trayx