Avery Dennison og deres partnere hjelper Coca-Cola European Partners å håndtere 70 tonn PET-avfall årlig, samt å redusere avfall, kostnader og CO2-avtrykk.
Viridor og PET UK er Avery Dennisons partnere i arbeidet med å hjelpe Coca-Cola å redusere avfall kostnader og CO2-avtrykk fra Smartwater-produksjonen i Storbritannia.
En forretningsmulighet
– Eksemplet viser at hvordan man kan snu råvarekrise til en forretningsmulighet gjennom tett samarbeid i verdikjeden, sier Joe Frances, Director of Corporate Responsibility and Sustainability i Coca-Cola European Partners (CCEP).
– Selskaper som er innovative når det gjelder de produktene og tjenestene de tilbyr, kan gjennom å optimalisere råvarebruken og å oppfordre forbrukerne til å gjøre det sammen, forandre økonomien.
CCEP ønsket å forbedre Smartwater-produksjonen i tråd med selskapets fokus på gjenvinning, bærekraft og sirkulær økonomi, forteller Xander van der Vlies, bærerkraftsdirektør i Avery Dennison Materials Group Europe.
– Avery Dennison var en naturlig partner i prosjektet, på grunn av våre årvisse bærekraftsmål og de forskjellige tiltakene vi har fremmet for å redusere avfallsmengden som genereres på selvklebende etiketter.
– Vi har nært samarbeid med PET UK og CCEPs avfallshåndteringsselskap Viridor, og i fellesskap har vi etablert en strategi som redusere avfallsmengden og utslipp samtidig som den gir CCEP konkrete forretningsfordeler og kostnadsreduksjon.
Reduerte CO2-utslipp
Over 50 millioner flasker med Smartwater ble produsert i 2015. PET-lineren som brukes som backliner på etiketten før påføring, genererte over 40 tonn avfall det året, og håndteringen av dette kostet 10.600 USD.
Gjennom det nye gjenvinningssystemet blir PET-lineren gjenvunnet og ekstrudert av PET UK til materialer som er egnet til å lage stroppebånd og termoformede ark. CO2-utslippene blir redusert med 180-200 tonn i 2016.
– Etter at vi lanserte dette initiativet med PET UK i 2014 har vi skrevet avtale med flere produsenter av vin, brennevin, øl og andre drikkevarer. Avery Dennison har satt et ambisiøst bærekraftsmål om å redusere liner-avfallet i den industrielle verdikjeden med 70 prosent innen 2025, sier Van der Vlies.