Nord-Amerika dominerer markedet for emballasje til ferskt kjøtt med en andel på 35 prosent, og regionen forventes å opprettholde sin dominans fram til 2025.
I Nord-Amerika er det USA som leder an, og slik forventes det også å være i 2025. Mest etterspurt blant forbrukerne de siste fire årene er svinekjøtt.
Emballasje for ferskt kjøtt forbindes gjerne med redusert CO2-avtrykk, lavt energiforbruk og lite forbruk av råvarer. Ofte brukes PE, PP, EVOH og BOPP for pakking av ferskt kjøtt.
Økende miljøbekymring når det gjelder effekten av emballasjeavfall og økende bevissthet om global oppvarming har gitt økt etterspørsel etter biologisk nedbrytbare og gjenvinnbare emballasjematerialer.
De viktigste leverandørene av emballasje for ferskt kjøtt er blant andre Bemis, Winpak, Crown Holdings, Sealed air, Coveris og Toyo Seikan.
En rapport om forventet vekst og global utbredelse kan lastes ned her