Dette spørsmålet stiller David MacDowell, pensjonert professor i næringsmiddelstudier ved Ulster University i Storbritiannia i en ny rapport.
David McDowell er også leder av en britisk rådgivende komite om mikrobiologisk sikkerhet for næringsmidler, som er en del av UK Food Standards Agency.
Frykter økt spredning av patogener
Han tror at en mer begrenset tilgang til emballasje for næringsmidler og drikkevarer vil føre til økt spredningen at matbårne patogener.
Mange av de matbårne sykdommene er temmelig milde og fører kanskje til ubehag og brekninger. Men det finnes alvorligere varianter som i verste fall kan være livstruende, konstaterer David McDowell.
Effektiv emballasje opprettholder næringsmiddelhygienen og stopper spredning av sykdommer.
Professoren mener at EU ikke har tatt høyde for disse risikoene når de besluttet å begrense tilgangen på engangsemballasje.
Motreaksjoner har også kommet
Rapporten som blir omtalt av Foodnavigator.com er bestilt av Pack2Go Europe, en organisasjon som for bedrifter som produserer engangsemballasje.
Den angripes av andre eksperter som mener at vi klarer oss utmerket med gjenbrukbar emballasje, bestikk, kopper og tallerkener som vaskes opp.
Det krever imidlertid mer jobb og derfor bruker gjerne hurtigmatrestauranter heller engangsemballasje.