
18. september starter første samling av Emballasjeskolens klasse 47. Her kan man lære hvordan man emballerer med minst mulig miljøpåvirkning.
– På Emballasjeskolen kan du oppdatere din kompetanse, enten du jobber som leverandør av emballasje og pakkeutstyr, eller bruker emballasje til å pakke dine produkter, forklarer kompetanseleder Yngve Krokann i Emballasjeforeningen.
Mange gode grunner for å delta
På Emballasjeskolen får du blant annet innsikt i reglene i Emballasjedirektivet og kravene til matkontaktmaterialer. Undervisningen foregår med dyktige fagfolk fra forskningsinstitutter og industri, både i klasserom og ute på bedriftsbesøk hos aktuelle produsenter.
Gjennom Emballasjeskolen får elevene de verktøyene og det nettverket de trenger til å utvikle sin karriere og øke sin egenverdi i bedriften de er ansatt i.
I en konkurranseutsatt hverdag er breddekompetanse om emballering den beste måten å overleve og vokse på.
Dette lærer elever på Emballasjeskolen
* Grunnleggende kunnskap om emballasje og emballering
* Fordeler og ulemper med forskjellige emballasjematerialer (plast, fiber, glass, metall og tre)
* Forskjellige pakkemetoder, pakkemaskiner og pakketeknologier
* Valg av etiketter
* Ulike typer emballasje
* Bruk av fornybare eller gjenvinnbare emballasjematerialer
* De forskjellige trykkmetodene
* Betydningen av emballasjedesign
* Gjenvinning av emballasje
* Standarder, rammebetingelser og EU-direktiver
* Kravene til matkontaktmaterialer og samsvarserklæringer
Emballasjeskolen starter opp med klasse 47 mandag 18. september, og det haster med påmelding.
Det er noen plasser igjen. Link til påmelding.
Les også: Emballasjeskolen har aldri vært viktigere enn nå