Onsdag startet Emballasjedagene 2017 med et besøk hos Grans Bryggeri som ligger i Sandefjord. Det gamle bryggeri bød på moderne produksjonsteknologi.
Grans Bryggeri ble startet allerede i 1889, og bygningen oser da også av gammel bryggerihistorie. Men mellom de gamle murene, huser bryggeriet en god del moderne bryggeriteknologi, ikke minst i pakkeriet, som gjør dem i stand til å levere øl og mineralvann i store volumer.
Grans Bryggeri er en gammel familiebedrift som i dag eies med 50 prosent av Rema. De besøkende deltakerne fra Emballasjedagene fikk både lukte på humle og se høyhastgihets tapping og pakking av sixpacks og mineralvann i 1,5 liter på omvisningen.
Emballasjedagene starter opp konferansedelen
Torsdag 2. november åpnes konferansedelen av Emballasjedagene av styrelder i Emballasjeforeningen, Thomas Eie, senior emballsjeutvikler i Bama. Direktør Petter Haas Brubakk fra NHO Mat og Drikke skal ta et blikk på norsk industri, mens seniorøkonom Marius Gonsholt Hov tar et blikk på de makroøkonomiske utsiktene.
Yngve Krokann og Kari Bunes i Emballasjeforeningen redegjør for den nye forskriften for produsentansvaret for emballasje, og det blir foredrag fra Thinfilm, Tronrud Engineering, DS Smith og Plus Pack om smart emballasje og Industri 4.0 utover ettermiddagen.
På festmiddagen om kvelden blir det utdeling av Optimeringsprisen og Emballasjefagprisen.