Teknologisk Matforum inviterer til temadag 18. april om supplerende datomerking og kvalitet, samt hvordan man kan lære forbrukere å stole på sansene.
Aina Elstad Stensgård for Østfoldforskning tar for seg utfordringer med matsvinn og hvorfor mat kastes. Anne-Grethe Haugen i Matvett redegjør for bransjeavtalen om redusert matsvinn, der 17 nye virksomheter inngikk avtale med myndighetene nå i mars.
Teknologisk Matforum har hentet inn Mari Austvoll Ilseng og Gro Ånestad Rimstad fra Tine til å fortelle om arbeid med kvalitet og merking i praksis. Eirin Schrøder og Heidi Stenbråten fra Eurofins forteller om sensorikk og mikrobiologi som parametere for holdbarhet og merking.
Hanne Hennig Havdal vil fortelle om Animalias påstandskalkulator, mens Easy Step viser hvordan QR-appen kan utnyttes.
Temadagen avsluttes av Trygve Eklund som skal kåsere om de forskjellige faremomentene ved å spise mat som har gått ut på dato.
Temadagen arrangeres på P-hotels i Oslo 18. april Se mer informasjon og på melding på nettsidene til Teknologisk Matforum.