Datomerking og kvalitet i søkelyset på ny temadag

PUBLISERT: 20 mars 2018
OPPDATERT: 26 januar


Teknologisk Matforum inviterer til temadag 18. april om supplerende datomerking og kvalitet, samt hvordan man kan lære forbrukere å stole på sansene.

Aina Elstad Stensgård for Østfoldforskning tar for seg utfordringer med matsvinn og hvorfor mat kastes. Anne-Grethe Haugen i Matvett redegjør for bransjeavtalen om redusert matsvinn, der 17 nye virksomheter inngikk avtale med myndighetene nå i mars.

Teknologisk Matforum har hentet inn Mari Austvoll Ilseng og Gro Ånestad Rimstad fra Tine til å fortelle om arbeid med kvalitet og merking i praksis. Eirin Schrøder og Heidi Stenbråten fra Eurofins forteller om sensorikk og mikrobiologi som parametere for holdbarhet og merking.

Hanne Hennig Havdal vil fortelle om Animalias påstandskalkulator, mens Easy Step viser hvordan QR-appen kan utnyttes.

Temadagen avsluttes av Trygve Eklund som skal kåsere om de forskjellige faremomentene ved å spise mat som har gått ut på dato.

Temadagen arrangeres på P-hotels i Oslo 18. april Se mer informasjon og på melding på nettsidene til Teknologisk Matforum.

 

 

Siste nytt

Ketsjupemballasje som "eksploderer"

Det nederlandske designfirmaet Akarton har utviklet en reklameemballasje for det nederlandske selskapet Hela og deres Hela Tomato Ketchup. Løsningen viser hvordan innovativ design og funksjonalitet kan møtes, samt tiltrekke seg influensere som markedsførere.
Akarton_HelaTomaat_VM3_25_verpakkingx

Starbucks lanserer plastfrie kaffebegre

En ny versjon av Starbucks' ikoniske hvite beger har nylig blitt lansert i Europa. Etter mye forskning og utvikling har Starbucks nå en kaffekopp der plastfôringen er erstattet med et mineralbelegg. Det nye begeret er sertifisert som hjemmekomposterbart og i stor grad resirkulerbart.
starbux

Ny trauforsegler for store kvanta fra Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introdusert en ny trau-forsegler for næringsmiddelindustrien, QX-800, som gir økt kapasitet og adresserer ytelses- og effektivitetsutfordringene ved trauforseglingsapplikasjoner. Den er basert på smart intelligens og har et kompakt design.
QX-800-close-up-shot-of-gripper-arms-with-pots-of-fruitx

Kongsberg forenkler håndteringen med ny programvare

På Drupa i fjor lanserte Kongsberg PCS sitt nye flaggskip innen skjærebord, ultimate 24. Det var en gitt følgesvenn for årets FESPA -messe samt et C24 -bord og nyheter innen programvare.
David

Les mer

Ketsjupemballasje som "eksploderer"

Det nederlandske designfirmaet Akarton har utviklet en reklameemballasje for det nederlandske selskapet Hela og deres Hela Tomato Ketchup. Løsningen viser hvordan innovativ design og funksjonalitet kan møtes, samt tiltrekke seg influensere som markedsførere.
Akarton_HelaTomaat_VM3_25_verpakkingx

Starbucks lanserer plastfrie kaffebegre

En ny versjon av Starbucks' ikoniske hvite beger har nylig blitt lansert i Europa. Etter mye forskning og utvikling har Starbucks nå en kaffekopp der plastfôringen er erstattet med et mineralbelegg. Det nye begeret er sertifisert som hjemmekomposterbart og i stor grad resirkulerbart.
starbux

Ny trauforsegler for store kvanta fra Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introdusert en ny trau-forsegler for næringsmiddelindustrien, QX-800, som gir økt kapasitet og adresserer ytelses- og effektivitetsutfordringene ved trauforseglingsapplikasjoner. Den er basert på smart intelligens og har et kompakt design.
QX-800-close-up-shot-of-gripper-arms-with-pots-of-fruitx

Kongsberg forenkler håndteringen med ny programvare

På Drupa i fjor lanserte Kongsberg PCS sitt nye flaggskip innen skjærebord, ultimate 24. Det var en gitt følgesvenn for årets FESPA -messe samt et C24 -bord og nyheter innen programvare.
David