Som ledende leverandør av skreddersydde prosessløsninger for næringsmiddelindustrien viser Cabinplant tre store nyheter på Anuga FoodTec.
De tre nyhetene er:
- Enkel løsning som overvåker ytelse og samler relevante data til optimering av prosesslinjer
- Automatisk «Sausage Depositir» som reduserer manuelt arbeid betydelig, minimerer «give aways» og har meget kort omstillingstid
- Continous Liquid Filler med presis høyhastighets påfylling av væsker med små partikler i krukker og glass, etc. Denne fordobler hastigheten uten å søle.
Forenklet datahåndtering
Cabinplant forteller at mange av deres kunder etterspør enkel og lettvint overvåking av ytelsen på prosesslinjen. I det nye «Integrated Report System» samles data fortløpende fra hele eller deler av prosesslinjen.
Løsningen samler OEE-data fra Cabinplants utstyr og utstyr fra tredjepartsleverandører. Integrated Report System er et effektivt ledelsesverktøy for å optimere produksjon og avdekke flaskehalser som ellers kan være vanskelige å identifisere.
I forbindelse med veiing og pakking er det enkelt å samle data og lage rapporter til kundene med dokumentasjon av vekten på de leverte forpakningene.
Løsningen lanseres som en skalerbar plattform basert på open source. Den er fullt kompatibel med eksisterende MES- og ERP-systemer.
– Vi ser på løsningen som et budsjettvennlig alternativ til store og dyre ERP-systemer. Vi har store forventninger til løsning og har derfor innrettet en hel seksjon på standen til å demonstrere systemet, sier Michael Frank Scmidt, salgsdirektør i Cabinplant.
Fra kaos til trimmet pakking
Pakking av pølser foregår normalt på arbeidskraftintensive anlegg, der operatørene sørger for at pølsene ligger på rad og rekke, klare til å bli pakket. Cabinplant Sausage Depositor kan overta denne jobben, med skånsom håndtering og hurtig tilpasning til forskjellige pølsetyper og pakningsstørrelser.
Enheten kan brukes til pølser, cocktailpølser, kjøttboller og tilsvarende produkter. Den ensretter pølsene og kan håndtere flere lag med produkter i forskjellige størrelser. En vibrerende løsning sorterer pølsene og fører dem frem.
Dette innebærer at nesten ingen pølser går i stykker, mens det er normalt med 5 prosent svinn i tradisjonelle pakkesystemer. Sausage Depositor anbefales brukt sammen med et multihodeveiesystem fra samme leverandør, da denne vil redusere «give away».
Omstillingen til andre pølsetyper og emballasjestørrelser gjøres på mindre enn 15 minutter. Dette gir dermed reduksjon av nedetiden på prosesslinjen.
Hurtig etterfylling
Den tredje nyheten, Continuous Liquid Filler (CLF), sikrer presis for- og etterfylling av væsker som tomatsaus, oljer, supper og marinader i krukker og glassbeholdere. Dette er en høyhastighetsløsning som dobler kapasiteten og er et økonomisk alternativ til en roterende stempelfyller i fyllelinjen.
En spesialdesignet fylleanordning følger beholderen under påfylling, noe som dobler hastigheten og fjerner søl. Kapasiteten er opptil 300 glass i minuttet for en enkel prosesslinje. Linjen kan håndtere væsker med partikler, og etterfyllingen kan kombineres med justering av doseringen i fart.
Omstillingstiden er på 1-2 minutter ved skift av beholderstørrelse, da kun resept og fyllehøyde skal endres. Løsningen er kompakt og kan enkelt installeres på pakkelinjen og flyttes til andre produksjonslinjer i løpet av minutter.
– Vi ser at denne løsningen kan hjelpe våre kunder å øke hastigheten på produksjonen, sier Michael Frank Schmidt.
– I alt har vi tre sterke konsepter som vi gleder oss til å presentere på Anuga FoodTec sammen med vårt eksisterende program.
Anuga FoodTec arrangeres i Köln 20.-23. mars 2018