Bryggeriforeningen sier ja til innholdsmerking av alkohol

PUBLISERT: 14 mars 2017
OPPDATERT: 26 januar


EU vil at alkohol skal merkes med ingredienser og næringsinnhold på samme måte som annen mat og drikke. Bryggeriforeningen støtter forslaget.

– Forslaget har vår fulle støtte. Folk har krav på å vite hva de putter i munnen, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

Han tror også mange vil få aha-opplevelser når de ser at øl kun består av naturlige råvarer og inneholder langt færre kalorier enn folk flest er klar over.

Prøveår
EU-kommisjonen foreslo nylig at øl-, vin- og brennevinsprodusentene skal få en prøveperiode på ett år, der de oppfordres til frivillig merking av drikkevareemballasjen.

Etter prøveåret skal det avgjøres om selvreguleringen fungerer godt nok, eller om innholds- og ingrediensmerking skal pålegges gjennom lov. Det vil i så fall også omfatte Norge.

Flere bryggerier i Norge merker allerede emballasjen med ingredienser og næringsinnhold, selv om drikkevarer med over 1,2 prosent alkohol er unntatt fra merkekravet.

Kan by på problemer for små bryggerier
– I en overgangsperiode vil det by på problemer for små bryggerier som brygger mange små porsjoner med ulike øl og ikke har tilgang til laboratorier, sier Nome.

Han tror likevel det vil gå seg til for de fleste, og regner med at merkekravet bare vil omfatte batcher som overstiger et visst antall tusen liter.

Den europeiske bryggeriforeningen (Brewers of Europe) har vært en av de ivrigste pådriverne for obligatorisk merking av ingredienser og næringsinnhold på alkoholemballasje.

 

 

Les mer

New Yorks statsadvokat saksøker PepsiCo for forsøpling

New Yorks Attorney general anla et søksmål for noen uker siden og anklaget PepsiCo for å skade publikum og unnlate å advare forbrukere om miljø- og helsetrusler fra engangsplastemballasjen.
pepsico1x

Fra fossilt til biobasert i belysningsemballasjer

Paptic, Secto Design og Woamy har utviklet en ny løsning for beskyttende emballasje i belysningsindustrien. Den redesignede emballasjen er resirkulerbar og samsvarer med prinsippene for sirkulær økonomi.
SectoDesign-Sectomo-Paptic-2381_newslx

Stilmiks med dopaminkick skal selge nyttig pizza

For å få pizza uten brød til å virke fristende, hyret matprodusenten For Real! Foods inn byrået Pond Design. Med mange års erfaring innen emballasjedesign og identitetsskaping kunne byrået guide pizzaprodusenten til rett vei i fastfood-jungelen. Vi snakket med teamet i Pond Design om designprosessen.
Pond_For-Real-Food_01

Komposterbare ølkrus på Formel 1-finalen

På Formel 1-finalen i Abu Dhabi nylig var Helsingborg-selskapet Gaia Biomaterials ansvarlig for en unik del av arrangementets bærekraftssatsing. Arrangementets 150 000 ølkrus ble laget av selskapets komposterbare plasterstatning Biodolomer.
GAIAxx

Siste nytt

New Yorks statsadvokat saksøker PepsiCo for forsøpling

New Yorks Attorney general anla et søksmål for noen uker siden og anklaget PepsiCo for å skade publikum og unnlate å advare forbrukere om miljø- og helsetrusler fra engangsplastemballasjen.
pepsico1x

Fra fossilt til biobasert i belysningsemballasjer

Paptic, Secto Design og Woamy har utviklet en ny løsning for beskyttende emballasje i belysningsindustrien. Den redesignede emballasjen er resirkulerbar og samsvarer med prinsippene for sirkulær økonomi.
SectoDesign-Sectomo-Paptic-2381_newslx

Stilmiks med dopaminkick skal selge nyttig pizza

For å få pizza uten brød til å virke fristende, hyret matprodusenten For Real! Foods inn byrået Pond Design. Med mange års erfaring innen emballasjedesign og identitetsskaping kunne byrået guide pizzaprodusenten til rett vei i fastfood-jungelen. Vi snakket med teamet i Pond Design om designprosessen.
Pond_For-Real-Food_01

Komposterbare ølkrus på Formel 1-finalen

På Formel 1-finalen i Abu Dhabi nylig var Helsingborg-selskapet Gaia Biomaterials ansvarlig for en unik del av arrangementets bærekraftssatsing. Arrangementets 150 000 ølkrus ble laget av selskapets komposterbare plasterstatning Biodolomer.
GAIAxx