Billerud går i tøff kamp mot sopp i USA

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 18 april 2023
OPPDATERT: 18 april
Papirbruket i Michigan. Foto: Billerud.

Billeruds fabrikk i Michigan er rammet av et sopputbrudd som gjør at de må stoppe produksjonen i tre uker.

For et år siden fullførte den svenske tremasse- og papirprodusenten Billerud kjøpet av en papirfabrikk i Escabana, Michigan. Selger var Verso. Produksjonen er fokusert på grafisk papir, men skal omdannes til papp med en årlig kapasitet på over 500.000 tonn. Etter en start som gikk over forventningene, har de nå fått et alvorlig tilbakeslag. Soppen blastomycosis har tatt tak i fabrikken og de ansatte. Dessverre har det ført til et dødsfall. 21 personer er funnet å være rammet av soppen og 76 tilfeller anses som sannsynlige. For noen dager siden varslet Billerud at fabrikken vil være stengt i tre uker.

– Vår høyeste prioritet er å beskytte personalet og andre ansatte. Vi gjør nå alt vi kan for å finne smittekilden. Oppryddingen skjer i henhold til retningslinjer fra Nasjonalt arbeidsmiljøinstitutt (NIOSH) og krever at produksjonen er nede, sier Christoph Michalski, administrerende direktør i Billerud.

Michigan er et kjent område for blastomycosis-infeksjoner. Å identifisere kilden kan være vanskelig fordi blastomyces-soppen er endemisk i området og det har aldri vært et industrielt utbrudd av denne arten noe sted i USA.

Blastomycosis er en sykdom assosiert med en sopp som vokser i fuktig jord og råtnende stoffer som tre og blader som kan bli luftbårne hvis de forstyrres. Disse infeksjonene er sjeldne og de fleste som inhalerer blastomycos-sporer vil ikke bli syke. Blastomykose er ikke smittsomt og sprer seg ikke fra person til person eller mellom dyr og mennesker. Blastomycosis kan behandles med soppdrepende legemidler foreskrevet av lege. Sporene påvirker lungene. Det er en sjelden sykdom hos mennesker.

– Vi anser de økonomiske konsekvensene som begrensede fordi produksjonen ved Escanaba Mill ble justert for å møte den rådende etterspørselen i markedet, sier Christoph Michalski.

Les mer

Smurfit Kappas og WestRocks styrer sier ja til sammenslåingen

I forrige uke kom det informasjon om at Smurfit Kappa og Westrock diskuterte en sammenslåing. Nå er det et faktum.
hands-1063442_1280

Lessebo har signert avtale med Addbrand

Lessebo Paper, som kaller seg en av verdens mest miljøvennlige boutique-papirfabrikker, inngår nå en ny grossistavtale med det svenske selskapet Addbrand, som er en grafisk forhandler i Norden for grafiske produkter og tjenester.
addbrandx

Smurfit Kappa og WestRock blir gigantisk emballasjeselskap!?

Smurfit Kappa er i diskusjoner om å fusjonere med den amerikanske konkurrenten WestRock. En sammenslåing av to av verdens største papir- og emballasjeprodusenter vil føre til at det blir en gigant i markedet.
hands-1063442_1280

Sytten vinnere i årets ScanStar

Vinnerne av årets ScanStar er nå kåret. Totalt er det delt ut 17 priser til nordiske emballasjedesignere, produsenter og brukere.
scanstar-Juryen

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red