Alternative mattrender får egen plattform på SIAL

PUBLISERT: 20 august 2018
OPPDATERT: 26 januar

SIAL Paris vil fange opp minirevolusjonen som går under radaren i det offentlig rom: Den kaster nytt lys over hvordan vi ernærer oss og hva vi putter på tallerkenen.

The Alter’Native Food Sector er en del av massen som skal vise hva begrepet «alternativ mat» står for. Ifølge en pressemelding fra arrangøren blir dette et show i showet.

Hva er alternativ mat?
Nyskapende produsenter og oppfinnere av morgendagens mat flommer over av ideer og forestillinger om konseptet alternativ mat.

Det er blitt mulig å finne på praktisk talt hva som helst for å tilfredsstille en hvilken som helst smak i våre dager.

Vi ser eksemplene i matvareforretningens hyller, som er fulle av produkter med planteproteiner (hvete, soya, pulse-proteiner, osv.). Disse er utviklet for å kombinere sunne spisevaner med matglede. 

Fermenterte matvarer
Produsentene konsentrerer seg om å få den sunne maten til å smake godt, samtidig som den ser tiltrekkende ut.

Resultatet er et stort antall innovasjoner basert blant annet på erstatninger for kjøtt. 

Et annet typisk eksempel er fermenterte matvarer, som kombucha, kefir og kimchi, matvarer som har vært kjent langt tilbake i historien og har kommet til heder og verdighet igjen på grunn av sine naturlige sammensetninger og positive helseeffekter.

Alternativ mat, et globalt fenomen
Det er særlig de helsemessige vurderingene som forklarer suksessen for denne trenden. Etter flere matskandaler I 1990-årene og tidlig på 2000-tallet, vendte mange forbrukere seg mot det de – berettiget eller ikke – oppfattet som sunnere og mer etisk. 

For disse forbrukerne var det ikke nødvendigvis bare et spørsmål om å ta vare på helsen gjennom dietten, men heller å ta vare på seg selv, samtidig som man kunne glede seg over det man spiste. Produkter som kombinerer original smak og substans med en sunnere dimensjon fenger stadig mer oppmerksomhet. 

Plante-baserte melketyper og yoghurt, produkter uten kunstige tilsetningsstoffer, kombinasjoner av super-frukter og -grønnsaker, naturlige energi-drikker osv., har funnet sin plass på de fleste markeder. En tredjedel av forbrukerne, verden over, sier at innholdet av organiske, originale produkter spiller en stor rolle for deres valg når de gjør innkjøp (kilde: Food 360° Kantar TNS). 

The Alter’Native Food sector, et show i showet
Fenomenet gjør naturligvis krav på spesiell oppmerksomhet, og SIAL Paris gir alternativ mat den plass den fortjener. Med etableringen av øremerkete sektorer og arrangementer, vil SIAL Paris gi alle de involverte en spesiell plattform for å presentere sine produkter og visjoner. 

Det dreier seg altså om et show i showet, med egen skilting og identitet i et spennende miljø. Området vil samle mange utstillere fra denne sektoren, kjente eksperter på sunne matvaner, og de fremste innovatørene i bransjen, uansett hvilke land de kommer fra.  

I løpet av de fem dagene messen varer vil forhandlere, fagfolk og produsenter kunne utveksle erfaringer og synspunkter om alt begrepet alternativ mat står for i dagens og morgendagens marked. Det vil skje i form av en rekke konferanser og rundebords samtaler.

SIAL arrangeres i Paris 21.-25. oktober.

 

 

 

Siste nytt

Ny teknikk for biobasert celleplast muliggjør resirkulering av et omtalt material

TotalEnergies Corbion og Useon har inngått et strategisk partnerskap for å fremme utvikling og global kommersialisering av EPLA-formede produkter – en ny generasjon bærekraftige, høyytelses skummaterialer laget av PLA, et av de mest brukte bioplastmaterialene.
epla-bottle-base-made-by-useon-with-luminy-plax

Konsumentemballasjer av plast blir filament for 3D-printing

Mengden plastavfall i tyske husholdninger er tredoblet de siste 30 årene, en stor del av dette kommer fra emballasje. Tyske forskere har nå klart å konvertere plast til filament for 3D-printing.
Fraunhofer-1-1024x683x

Hevner vi oss på loven om fastmonterte flaskekorker?

Mange irriterer seg over kravet om at plastkorker skal festes på emballasjen, en EU-beslutning som var forventet å skulle redusere forsøplingen i naturen. I Hold Sverige Rent sin nasjonale søppelundersøkelse ser det ut til at resultatet har blitt det motsatte.
Tethered_caps_survey_Sidel_01

Områ: Norges nye plastsorteringsanlegg

Høsten 2025 åpner Tomra og Plastretur det første og eneste nasjonale finsorteringsanlegget for plastemballasje offisielt. Anlegget som ligger i Holtskogen Næringspark i Indre Østfold skal hete Områ.
default

Les mer

Ny teknikk for biobasert celleplast muliggjør resirkulering av et omtalt material

TotalEnergies Corbion og Useon har inngått et strategisk partnerskap for å fremme utvikling og global kommersialisering av EPLA-formede produkter – en ny generasjon bærekraftige, høyytelses skummaterialer laget av PLA, et av de mest brukte bioplastmaterialene.
epla-bottle-base-made-by-useon-with-luminy-plax

Konsumentemballasjer av plast blir filament for 3D-printing

Mengden plastavfall i tyske husholdninger er tredoblet de siste 30 årene, en stor del av dette kommer fra emballasje. Tyske forskere har nå klart å konvertere plast til filament for 3D-printing.
Fraunhofer-1-1024x683x

Hevner vi oss på loven om fastmonterte flaskekorker?

Mange irriterer seg over kravet om at plastkorker skal festes på emballasjen, en EU-beslutning som var forventet å skulle redusere forsøplingen i naturen. I Hold Sverige Rent sin nasjonale søppelundersøkelse ser det ut til at resultatet har blitt det motsatte.
Tethered_caps_survey_Sidel_01

Områ: Norges nye plastsorteringsanlegg

Høsten 2025 åpner Tomra og Plastretur det første og eneste nasjonale finsorteringsanlegget for plastemballasje offisielt. Anlegget som ligger i Holtskogen Næringspark i Indre Østfold skal hete Områ.
default