World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 26 september 2023
OPPDATERT: 26 september
Andrew Manly (TV) og professor Pierre Pienaar skal samarbeide.

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.

WPO vil støtte AIPIA innen materialvitenskap, noe som er spesielt viktig i sammenheng med aktiv emballasje. På sin side vil AIPIA støtte WPO-agendaen for å oppmuntre til bærekraftig og passende emballasjeinnovasjon.
De to organisasjonene har allerede samarbeidet på ulike arrangementer, hovedsakelig i Asia, og vil ha som mål å utvikle felles agendaer der det er mulig for å fremme etableringen av smarte emballasjeløsninger som oppfyller globale industrimål og spesifikke markedsbehov.

WPO-president professor Pierre Pienaar sier:

– De to organisasjonene har et tydelig fokus på vårt ansvar overfor sektoren og hvordan emballasje kan være en løsning, ikke et problem, slik det så ofte karakteriseres i dag. «Packaging for good» står høyt på agendaen vår og vi ser på dette samarbeidet som en måte å vise disse fordelene på en svært effektiv måte.

Andrew Manly, er kommunikasjonssjef i AIPIA.

– Det er et stort løft for smartemballasjesektoren å kunne bli med i WPO World Packaging Organization for å fremme disse teknologiene og bidra til å forsterke organisasjonens agenda for bærekraft, innovasjon og forsyningskjedeeffektivitet, sier han.

– Denne avtalen tilfører styrke og kunnskap til begge organisasjonene. Vi ser frem til å jobbe med AIPIA og ‘spre det gode ordet’ om emballasje og dens fordeler over hele verden, avslutter WPO World Packaging Organization Senior Vice President Marketing and President-Elect, Luciana Pellegrino.

Avtalen tar også sikte på å oppmuntre utviklingen av en smart emballasjekategori i WorldStar Awards, den globale emballasjekonkurransen arrangert av WPO.

Les mer

Orkla starter panting av emballasje i Sverige

Orkla Confectionery & Snacks Sverige og Orkla Care Sverige starter et samarbeid med gjenvinnings-appen Bower. Det betyr at forbrukere kan pante sin chipspose fra OLW, tannkremtube fra Jordan og såpepakke fra Family Fresh og få penger tilbake.
OLW-pantx

Vesentlig mindre CO2-utslipp når fossil plast er erstattet med bioplast

En studie som er utført av forskere fra Kina, Storbritannia og Sveits, viser at det skjer betydelig lavere utslipp av karbondioksid når fossil plast erstattes med nedbrytbar bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
Global warming concept

Lush satser på POP

Nylig fortalte vi deg om Treforms vellykkede tester med Prevented Ocean Plastic, nå går det britiske kosmetikkselskapet Lush ett skritt videre og starter kommersiell bruk av materialet.
lush

Internasjonal bransjepresseundersøkelse om kunnskapene rundt PPWR

Det nederlandske bladet VerpakkingsManagement ønsker å identifisere behovet for informasjon angående Packaging & Packaging Waste Regulation (PPWR). For å finne ut mer er det laget en undersøkelse med 16 spørsmål som har flere svaralternativer.
Kort

Siste nytt

Heidelberg vil forløse ditt potensial

Det blir verdenspremiere på den nye generasjonen Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen skal muliggjøre autonom trykking også innen emballasjeproduksjon.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Uro i grafisk bransje når det utdannes for få

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Ny ubestrøket kartongkvalitet fra Holmen Iggesund

Invercote Touch er en ny ubestrøket plate fra Holmen Board & Paper. Det er en kvalitet som er utviklet for å møte den økende etterspørselen etter holdbare og visuelt tiltalende emballasjematerialer, samtidig som utskriftsvennligheten opprettholdes.
Igge-touchx

Orkla starter panting av emballasje i Sverige

Orkla Confectionery & Snacks Sverige og Orkla Care Sverige starter et samarbeid med gjenvinnings-appen Bower. Det betyr at forbrukere kan pante sin chipspose fra OLW, tannkremtube fra Jordan og såpepakke fra Family Fresh og få penger tilbake.
OLW-pantx