Klima- og miljøminister Vidar Helgesen fortalte på EAT-konferansen at norske myndigheter i samarbeid med matbransjen skal redusere matsvinn i alle ledd.
Vidar Helgesen var en av foredragsholderne på EAT-konferansen i Stockholm på mandag, der han ifølge VG fortalte at norske myndigheter og organisasjoner som representerer en samlet matbransje skal underskrive en avtale om å halvere matsvinnet innen 2030.
På EAT-konferansen er 83 foredragsholdere og deltakere fra 46 land samlet for å finne felles mål og løsninger for en sunnere og mer bærekraftig matindustri. Avtalen skal signeres mellom fem norske ministere og 11 bransjeorganisasjoner 23. juni.
– Organisasjonene som er med forplikter seg til å redusere matsvinn med 50 prosent. Det er realistisk, men ambisiøst. Vi har fått med organisasjoner innen alt fra landbruk og fiske, til dagligvarebransjen og hotellkjeder. Hele verdikjeden for mat er representert, sier Helgesen til VG.
EAT-konferansen arrangeres 12.-13. juni i Stockholm.