Nortura vant innovasjonsprisen på Holdbar2020 med den nye emballasjen fra Tetra Pak som erstatter hermetikk på Joikakaker, Bog, Kylling og Snurring.
Nortura har investert 50 millioner kroner i ny pakketeknologi og byttert ut emballasjen til nesten 4 millioner hermetikkbokser med kartong for langtidsholdbar mat. Det kutter CO2-utslippene fra emballasjen med inntil 80 prosent.
Det holdt for juryen for Holdbarprisen som ble ledet av Stig Yngve Pedersen, Fatland Group.

Vinnerproduktet var nominert blant sammen med tre andre bidrag:
- CarePacks, serveringsklare esker for snacks
- Kolonial.no, pappeske for levering av varer
- Lofotprodukt, påleggspakke med gjenlukk
– Det krever mot å endre et så gammelt og godt etablert emballasjekonsept som hermetikk, sa Roar Furuhaug, administrerende direktør i Arne B. Corneliussen (ABC), som overrakte prisen til Nortura.
Kriteriene for Innovasjonsprisen var blant annet at produktet skulle være innovativt og/eller fremme økonomisk og miljømessig bærekraft.