UPS utvider sitt droneprogram i USA til å omfatte medisiner

PUBLISERT: 4 desember 2019
OPPDATERT: 20 januar


Et partnerskap av amerikanske apoteker undersøker nå muligheten for å levere medisiner og utstyr til privatpersoner og sykehus med droner.

Sammen med UPS Flight Forward-tjeneste undersøker nå apotekkjeden CVS Pharmacy, AmerisourceBergen og Kaiser Permanente leveringsalternativer med droner i USA. Håpet er å kunne levere resepter til privatpersoner, så vel som medisiner og medisinsk utstyr til sykehus, i løpet av nær fremtid.

Første test på drone-leveranser til varehandelen

De nye partnerskapene er del av arbeidet med å utvide dronearbeidet blant sykehus og campusområder i flere deler av landet. Samarbeidet med CVS Pharmacy blir sett på som et første skritt for UPS å teste drone-leveranser til varehandelen. Håpet er at tjenesten i fremtiden vil levere produkter til selskaper i flere forskjellige bransjer.

Pilotprosjektet, som skal gjennomføres med Kaiser Permanente, et amerikansk helsekonsortium som sprer helseplaner til nesten 12 millioner mennesker i åtte amerikanske stater, vil utforske hvordan UPS Flight Forward kan hjelpe med å transportere helseprodukter mellom Kaisers 39 sykehus.

AmerisourceBergen jobber med distribusjonstjenester som er avhengige av raske, daglige leveranser for å sikre at viktige medisiner når målet. Mer enn 1500 legemiddelprodusenter og titusenvis av helsepersonell er avhengige av AmerisourceBergen for å gi sine pasienter tilgang til medisinene de trenger. Totalt leverer de medisiner og andre helseprodukter til 95 prosent av sykehusene i landet, gjennom sitt nettverk av 25 distribusjonssentre. Og nå bruker de også UPSs ubemannede droner for å effektivisere leveransene sine.

UPS Flight Forwards har fått tillatelse til å fly leveranser med droner i USA.
UPS Flight Forward

Allerede i mars 2019 begynte UPS, i samarbeid med droneselskapet Matternet, med droneleveranser, i tillegg til bakkebaserte logistikktjenester, for å levere medisinske prøver til sykehus i noen deler av USA. Deretter jobbet UPS sammen med WakeMed i Raleigh, NC, for å levere helseprodukter mellom sine forskjellige fasiliteter. Med innsikt fra det prosjektet ekspanderer UPS nå for å hjelpe University of Utah i et lignende prosjekt.

I september 2019 ble UPS Flight Forward godkjent av USAs luftfartsmyndighet, FAA, som USAs første droneselskap. Dette betyr at selskapet har samme juridiske rettigheter som et vanlig flyselskap, og at de får fly så mange droner de behøver for å dekke etterspørselen etter leveranser.

Om UPS

UPS er en global leder innen logistikk som tilbyr et bredt spekter av godstransportløsninger og jobber for å lette internasjonal handel. UPS jobber også med å utvikle avansert teknologi for å støtte næringslivet. UPS har hovedkontor i Atlanta, og er aktiv i mer enn 220 land og territorier over hele verden. UPS finner du på nettet på ups.com eller på pressroom.ups.com.

Selskapets blogg finner du på longitudes.ups.com. For å få nyheter direkte fra UPS, besøk og følg @UPS_News på Twitter.

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

Du går vel ikke glipp av Packnorth Award 2024?

Bidragene til Packnews Award kommer nå inn til Packnews tett i tett. Det er fjerde gang konkurransen arrangeres og i år er prisutdelingen tilbake på Scanpack. Årets konkurranse byr på nyheter.
PNA-head-240627x

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Miljøvennlig, resirkulerbar fiskekasse

Nå som David Beckham er i Norge og fisker kan det kanskje være på plass med en fiskenyhet?
DryPack_2024_sRGB

RK Grafisk først i Norden med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter for etterbehandling med dellakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Avtalen ble gjort på Drupa og installasjonen vil være den første i Norden.
KM-RK-Grafisk