Oppslag om tilsetningsstoffer kan gi «gode» overskrifter, men det kan innebære mye merarbeid og i verste fall full omlegging av produksjonen for matindustrien.
Forbrukerne er opptatt av at maten er at må være trygg og helst trendy. Clean Label-trenden skaper imidlertid mange nye problemstillinger som krever omfattende arbeid, spesielt blant leverandører av ingredienser til matindustrien.
Teknologisk Matforum spør om dagens gode analysemetoder er for nøyaktige og om man i en «grønn verden» innrettet på sirkulær økonomi, virkelig har råd til.
TeMa-dagen arrangeres på P-hotels i Oslo 25. oktober med foredragsholdere som professor Birger Svihus fra NMBU, seniorforsker Trine Husøy i Folkehelseinstituttet og fagsjef Gjermund Vogt i Eurofins Food & Feed Testing Norway AS.
Produktsjef Rune Øistad i Arne B. Corneliussen og advokat Marie Vaale-Hallberg i Kvale Advoktfirma DA deltar også.