Rapporten skal hjelpe matprodusenter å løse utfordringer med mattrygghet og gir innsikt om digitale metoder for å unngå og detektere problemer.
Alex Bromage, Senior Food Safety and Quality Manager I Tetra Pak, forklarer:
– Dette er ikke en generell tilnærming som passer alle, men ved å samarbeid i hele industrien og deres partnere, kan man legge til rette for å møte utfordringene i en verden i rask endring.
– Den mest opplagte utfordringen for mattrygghet er hvordan man møter Covid-19. Nøkkeltrenden vi ser globalt er økt etterspørsel fra dagligvarehandel og forbrukere om mattrygghet, matkvalitet og innsyn i hvor produktene kommer fra,
– Etter hvert som forbrukerne vet mer om maten sin, søker de en større forsikring fra varemerkene om at de forbruker det de forventer å forbruke. Utfordringen har vært der en stund, men er ikke lenger i periferien. Dette er nå mainstream forbrukeratferd.
– Vi ser at smart teknologi ikke bare er en løsning for mattrygghet og dagens kvalitetsutfordringer, men at den også kan forutse utfordringen i en verden i rask utvikling. Det er flere teknologier som kan hjelpe til med å finne løsninger.
– Vi ser at spennende arbeid gjøres på nye testplattformer. Dersom dette drives i riktig retning og integreres i dagens produksjonssystemer, vil få betydelig forbedring.