SVX VFFS-serie nyhet på Syntegons stand på interpack

PUBLISERT: 13 juni 2023
OPPDATERT: 13 juni
Den nye maskinen på plass på standen på interpack.

Syntegon snakket på interpack om en banebrytende innovasjon innen høyhastighets vertikal posefylling, VFFS. Med den splitter nye SVX-serien lanserer Syntegon fire maskiner for de vanligste vertikale form-, fyll- og forseglingsapplikasjonene i ulike næringsmiddelindustrier.

På sin stand presenterte Syntegon to SVX-varianter, som vil bli lansert i år sammen med to andre SVX-modeller. SVX Agile danner grunnlaget for alle enkeltrørsapplikasjoner. Maskinen dekker alle grunnleggende rørposer og kan oppgraderes med moduler for hjørneforseglingsposer, 3-sides forseglingsposer, doy- og doy zip-poser. SVX Duplex har to filmbaner på samme 1.220 mm brede ramme, noe som selvsagt gir høyere kapasitet for vanlike poser i ulike utforminger.

Nøkkelinnovasjonen i alle SVX-varianter er en krysslukkingsfunksjon som består av fire uavhengig kontrollerte servomotorer. Den patentsøkte løsningen gir produsentene full kontroll over den vertikale og horisontale bevegelsen, og sikrer pålitelig lukking.

– Brukere leter alltid etter løsninger som kan produsere pålitelig tette tverrforseglinger for økt produktsikkerhet. SVX sørger for at dette er tilfelle uten at det går på bekostning av hastigheten. Avhengig av poseparametrene samt doseringen av produktet, kan SVX Agile håndtere hastigheter på opptil tre hundre poser per minutt med en filmbane, forklarte Martin Boutkan, produktsjef i Syntegon.

Når det kommer til posestørrelser, utvider SVX utvalget betydelig sammenlignet med tidligere maskiner: Den nye serien kan produsere poser opptil fire hundre millimeter brede – og gir full fleksibilitet for både posestørrelser og stiler.

Nytt design

En sylinderform foran med buede skyvedører gjør håndteringen av maskinen enkel. Ved åpning flyttes dørene til baksiden av sylinderen, slik at de ikke hindrer operatørene i det daglige arbeidet. I tillegg er det plass til å installere to printere.

– Vedlikehold spiller en viktig rolle for kontinuerlig produksjon, derfor har vi designet den nye SVX-serien som et lettbetjent, pålitelig og robust system, forklarer Boutkan.

Konverter data til handling

I tillegg til grundig vedlikeholdsservice fra Syntegon, er det nødvendig med fullstendig åpenhet i maskinkomponenter og produksjon, da det tillater sporing av fremgang eller flaskehalser. I kombinasjon med den skybaserte overvåkingsløsningen Synexio, støtter SVX-serien produsenter med denne komplekse oppgaven. VFFS-maskinen har avanserte, innebygde sensorer og et selvdiagnosesystem. I sin tur fungerer Synexio som et forstørrelsesglass for dataene som genereres av denne teknologien: Verktøyet støtter produsenter i innsamling, evaluering og visualisering av maskin- og produksjonsinformasjon når og hvor de trenger det. Disse dataene gjør dem i stand til å analysere, tolke og forutsi viktige produksjonsprosesser.

Synexio kommer gradvis i tre forskjellige versjoner. Den grunnleggende «Monitor»-pakken visualiserer ulike nøkkeltall som utstyrsstatus eller mislykket emballasje og hjelper bedrifter med å ta databaserte handlinger. Etter å ha brukt grunnpakken kan du oppgradere til neste nivå. På interpack introduserte de den andre pakken, «Uptime», som øker detaljnivået: i tillegg til maskintilgjengelighet kan brukerne identifisere konkrete forbedringspotensialer, for eksempel ved å visualisere de vanligste årsakene til nedetid.

Syntegon er representert i Norden av Kafeko Nordic.

Les mer

Ny teknikk gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksible emballasjer

Aptar CSP Technologies og ProAmpac har utviklet en teknologi som gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksibel emballasje.
proampac-and-aptar-1709018491x

Teknikknerding med Galli på Scanpacks scener

Hun er en teknologinerd. Hun er ekspertstemmen med masse energi, og latteren er aldri langt unna. Dette er nok de beste grunnene til å ikke gå glipp av Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina-Gallix

DS Smith inngår partnerskap med svenske Jonsac

DS Smith inngår avtale med svenske Jonsac. Partnerskapet innebærer et samarbeid for å akselerere overgangen fra plast- til papirposer i netthandelsmarkedet i Europa.
Assets-imagesDS-Smith-Emballage-032-2024x

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Siste nytt

Oppstart for Re3-plast: Reduce, Reuse, Recycle

Den 5. og 6. mars hadde Grønn plattform-prosjektet Re3-plast oppstart hos Nofima i Ås. Prosjektet ledes av Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima, og eies av Nortura ved Per Berg.
re3plast

Konsumentene katalysator for nye bærekraftige emballasjeløsninger

Det er oss forbrukere som driver utviklingen av ny, bærekraftig, emballasje og plastemballasje er ille ute, ifølge en undersøkelse fra Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Ny teknikk gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksible emballasjer

Aptar CSP Technologies og ProAmpac har utviklet en teknologi som gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksibel emballasje.
proampac-and-aptar-1709018491x

Lanserer mat-trau av 100% resirkulerte materialer

Klöckner Pentaplast (kp) sier de lanserer en viktig milepæl i matemballasjeindustrien og har lansert de første mattrauene bestående av hundre prosent resirkulert PET (rPET) som utelukkende kommer fra trau.
KP-trayx