SVX VFFS-serie nyhet på Syntegons stand på interpack

PUBLISERT: 13 juni 2023
OPPDATERT: 13 juni
Den nye maskinen på plass på standen på interpack.

Syntegon snakket på interpack om en banebrytende innovasjon innen høyhastighets vertikal posefylling, VFFS. Med den splitter nye SVX-serien lanserer Syntegon fire maskiner for de vanligste vertikale form-, fyll- og forseglingsapplikasjonene i ulike næringsmiddelindustrier.

På sin stand presenterte Syntegon to SVX-varianter, som vil bli lansert i år sammen med to andre SVX-modeller. SVX Agile danner grunnlaget for alle enkeltrørsapplikasjoner. Maskinen dekker alle grunnleggende rørposer og kan oppgraderes med moduler for hjørneforseglingsposer, 3-sides forseglingsposer, doy- og doy zip-poser. SVX Duplex har to filmbaner på samme 1.220 mm brede ramme, noe som selvsagt gir høyere kapasitet for vanlike poser i ulike utforminger.

Nøkkelinnovasjonen i alle SVX-varianter er en krysslukkingsfunksjon som består av fire uavhengig kontrollerte servomotorer. Den patentsøkte løsningen gir produsentene full kontroll over den vertikale og horisontale bevegelsen, og sikrer pålitelig lukking.

– Brukere leter alltid etter løsninger som kan produsere pålitelig tette tverrforseglinger for økt produktsikkerhet. SVX sørger for at dette er tilfelle uten at det går på bekostning av hastigheten. Avhengig av poseparametrene samt doseringen av produktet, kan SVX Agile håndtere hastigheter på opptil tre hundre poser per minutt med en filmbane, forklarte Martin Boutkan, produktsjef i Syntegon.

Når det kommer til posestørrelser, utvider SVX utvalget betydelig sammenlignet med tidligere maskiner: Den nye serien kan produsere poser opptil fire hundre millimeter brede – og gir full fleksibilitet for både posestørrelser og stiler.

Nytt design

En sylinderform foran med buede skyvedører gjør håndteringen av maskinen enkel. Ved åpning flyttes dørene til baksiden av sylinderen, slik at de ikke hindrer operatørene i det daglige arbeidet. I tillegg er det plass til å installere to printere.

– Vedlikehold spiller en viktig rolle for kontinuerlig produksjon, derfor har vi designet den nye SVX-serien som et lettbetjent, pålitelig og robust system, forklarer Boutkan.

Konverter data til handling

I tillegg til grundig vedlikeholdsservice fra Syntegon, er det nødvendig med fullstendig åpenhet i maskinkomponenter og produksjon, da det tillater sporing av fremgang eller flaskehalser. I kombinasjon med den skybaserte overvåkingsløsningen Synexio, støtter SVX-serien produsenter med denne komplekse oppgaven. VFFS-maskinen har avanserte, innebygde sensorer og et selvdiagnosesystem. I sin tur fungerer Synexio som et forstørrelsesglass for dataene som genereres av denne teknologien: Verktøyet støtter produsenter i innsamling, evaluering og visualisering av maskin- og produksjonsinformasjon når og hvor de trenger det. Disse dataene gjør dem i stand til å analysere, tolke og forutsi viktige produksjonsprosesser.

Synexio kommer gradvis i tre forskjellige versjoner. Den grunnleggende «Monitor»-pakken visualiserer ulike nøkkeltall som utstyrsstatus eller mislykket emballasje og hjelper bedrifter med å ta databaserte handlinger. Etter å ha brukt grunnpakken kan du oppgradere til neste nivå. På interpack introduserte de den andre pakken, «Uptime», som øker detaljnivået: i tillegg til maskintilgjengelighet kan brukerne identifisere konkrete forbedringspotensialer, for eksempel ved å visualisere de vanligste årsakene til nedetid.

Syntegon er representert i Norden av Kafeko Nordic.

Les mer

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 1

Juryen har valgt ut de nominerte bidragene i årets Packnorth Award. Totalt var det rundt femti vurderinger som skulle gjøres og det er ingen enkel jobb. Den nordiske emballasjeindustrien og dens kunder er innovative. Vinnerne vil bli annonsert på Empacks designscene 5. oktober kl. 13.00. 
AC-Perchsx

Gjenvunnet PET ikke noe for LEGO

LEGO har forsøkt å lage klossene sine av resirkulert PET. Nå forlater de det sporet og går mot bioplast i stedet.
denny-muller-YDNhxzIcvg8-unsplashx

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red