Smart og sterk robotserie reduserer karbonavtrykket

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 20 februar 2023
OPPDATERT: 1 mars
Sterk robot med lav vekt. Foto: Kuka

KR Fortec ultra-serien er en nyhet i KUKAs sortiment i år. Det handler om roboter med doble leddarmer, som kan takle høye vekter uten å bli tunge selv.

– Den lave egenvekten gjør at de trekker mindre energi, noe som er en fordel både økonomisk og i et bærekraftsperspektiv, sier Micael Amandusson, channel manager for KUKA Nordic.

Designet – kalt «double up» – gjør det mulig å øke løftekapasiteten i forhold til robotens egenvekt, samtidig som stivheten og nøyaktigheten er svært høy.

For å klare de samme vektene som KR Fortec ultraserie KR 800 – som løfter opptil 800 kilo – har det tidligere vært nødvendig å rykke opp en klasse når det gjelder nyttelast. Men å gå opp en klasse betyr ikke bare at robotene blir tyngre og trekker mer energi, de koster også mer både i innkjøp og vedlikehold.

En annen fordel fra et bærekraftsperspektiv er at det brukes mindre materiale i produksjonen av robotene med det nye, lettere designet. Dette bidrar i seg selv til økt ressursforvaltning og redusert karbonavtrykk.

– Kjøretøyindustrien med sin kommende batteriproduksjon er en av bransjene som har etterlyst denne typen sterke, men relativt lette roboter, sier Micael Amandusson.

Bakgrunnen er at elbilproduksjonen gjør at OEM-ene har måttet begynne å håndtere flere tunge komponenter enn tidligere, for eksempel de kraftige batteriene.

I den nye serien er det flere varianter, der KR 800 er den kraftigste. KR 480 løfter litt mindre vekt, men har på den annen side en rekkevidde på opptil 3,7 meter. I tillegg kommer KR 640 og KR 560 – roboter med utvidet akse 3 og høye treghetsmomenter som spesialitet.

Robotene i serien trenger kun tre former for vedlikehold: oljeskift, visuell inspeksjon og smøring av kabelsettet og lagrene til nivelleringssystemet.

Reservedelskostnadene er også lave. Gjennomsnittlig tid før feil for serien er 400 000 timer, men skulle det likevel skje noe, er tilgjengeligheten av reservedeler meget god. KUKA har investert i å bruke så mye som mulig de samme delene i støpegods, motorer og gir til de ulike robotene i serien.

Les mer

Gjenvunnet PET ikke noe for LEGO

LEGO har forsøkt å lage klossene sine av resirkulert PET. Nå forlater de det sporet og går mot bioplast i stedet.
denny-muller-YDNhxzIcvg8-unsplashx

Nå tar digitale presser over for tradisjonelle flexopresser ifølge HP Indigo

Den første dagen på Labelexpo holdt HP Indigo som vanlig sin pressekonferanse. Det var store nyheter, kunne vi i Packnews konstatere.
HP-vdx

Innebærer PPRW en dobling av plastbruken?

PPWR-forordningen fra EU risikerer at plastbruken blir fordoblet, hevder bølgepappindustrien. Dette fremgår av en artikkel i det nederlandske magasinet VerpakkingsManagement.
Dragarbildx

Fikk avtale med Hallingplast

Hardanger-bedriften Profil Emballasje er tildelt en millionkontrakt med Hallingplast. Bedriften i Kinsarvik skal produsere "endelokk" til rør og rigger seg for økt vekst og produksjon.
nils-henrik-moeen_cropped

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red