Skrukorker verifiseres som bærekraftige og sporbare

PUBLISERT: 4 januar 2022
OPPDATERT: 26 januar

|

Veritas verifiserer at skrukorker produsert på Spinetta Marengo-fabrikken har bærekraftig og sporbar karakteristikk ved bruk av ISCC-akkreditert plast.

Guala Closures er en ledende produsent av spesialskrukorker for brennevin og vin. Nå har de fått internasjonal bærekraft- og karbon-akkreditering (ISCC PLUS) som lar dem bruke sertifiserte materialer ved produksjon av skrukorker ved Spinetta Marengo-fabrikken.

Utstedt av Veritas

Akkrediteringen er utstedt av Veritas, som er verdensledende på testing, inspeksjon og sertifiseringstjenester, og som verifiserer at Guala Closures produserer Sirkulær Emballasje og Bio-Sirkulær Emballasje.
Skrukorkene er sertifisert som bærekraftige gjennom kontroll med hele verdikjeden, fra råvare til sluttprodukt.

– Dette er et reelt bidrag til sirkulær økonomi og hjelper bedrifter å bli mer ansvarlige. Dette inkluderer produksjon som tar hensyn til miljømessige og sosiale aspekter i tillegg til den økonomiske profilen, skriver produsenten i en pressemelding.

Sertifiseringen gjelder for skrukorker som er produsert ved Spinetta Marengo-fabrikken i hen holdt til massebalanseprinsippet, så lenge de inneholder deler som er produsert med ISCC Plus-sertifisert plast.
Guala Closures har aktivt fremmet bærekraftig utvikling i mer enn 10 år og ble med i FN-prosjektet Global Impact i september 2021.

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red