Skrukorker verifiseres som bærekraftige og sporbare

PUBLISERT: 4 januar 2022
OPPDATERT: 26 januar

|

Veritas verifiserer at skrukorker produsert på Spinetta Marengo-fabrikken har bærekraftig og sporbar karakteristikk ved bruk av ISCC-akkreditert plast.

Guala Closures er en ledende produsent av spesialskrukorker for brennevin og vin. Nå har de fått internasjonal bærekraft- og karbon-akkreditering (ISCC PLUS) som lar dem bruke sertifiserte materialer ved produksjon av skrukorker ved Spinetta Marengo-fabrikken.

Utstedt av Veritas

Akkrediteringen er utstedt av Veritas, som er verdensledende på testing, inspeksjon og sertifiseringstjenester, og som verifiserer at Guala Closures produserer Sirkulær Emballasje og Bio-Sirkulær Emballasje.
Skrukorkene er sertifisert som bærekraftige gjennom kontroll med hele verdikjeden, fra råvare til sluttprodukt.

– Dette er et reelt bidrag til sirkulær økonomi og hjelper bedrifter å bli mer ansvarlige. Dette inkluderer produksjon som tar hensyn til miljømessige og sosiale aspekter i tillegg til den økonomiske profilen, skriver produsenten i en pressemelding.

Sertifiseringen gjelder for skrukorker som er produsert ved Spinetta Marengo-fabrikken i hen holdt til massebalanseprinsippet, så lenge de inneholder deler som er produsert med ISCC Plus-sertifisert plast.
Guala Closures har aktivt fremmet bærekraftig utvikling i mer enn 10 år og ble med i FN-prosjektet Global Impact i september 2021.

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

Oppstart for Re3-plast: Reduce, Reuse, Recycle

Den 5. og 6. mars hadde Grønn plattform-prosjektet Re3-plast oppstart hos Nofima i Ås. Prosjektet ledes av Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima, og eies av Nortura ved Per Berg.
re3plast

Konsumentene katalysator for nye bærekraftige emballasjeløsninger

Det er oss forbrukere som driver utviklingen av ny, bærekraftig, emballasje og plastemballasje er ille ute, ifølge en undersøkelse fra Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Ny teknikk gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksible emballasjer

Aptar CSP Technologies og ProAmpac har utviklet en teknologi som gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksibel emballasje.
proampac-and-aptar-1709018491x

Lanserer mat-trau av 100% resirkulerte materialer

Klöckner Pentaplast (kp) sier de lanserer en viktig milepæl i matemballasjeindustrien og har lansert de første mattrauene bestående av hundre prosent resirkulert PET (rPET) som utelukkende kommer fra trau.
KP-trayx