IBC-produsenten Schütz Nordic på Kongsvinger henter flere ansatte for å dekke etterspørselen. Før påske satte de ny produksjonsrekord i antall 1.000-litere.
I en normal uke leverer Schütz Nordic 7.500 IBC-er i ulike størrelser til forskjellige formål. To uker før påske produserte de over 8.000 IBC-er, og det var forventet å ende med ny produksjonsrekord.
Enorm etterspørsel

– Etterspørselen etter slike plasttanker fra næringsmiddel- og medisinindustrien er enorm i disse dager, sier administrerende direktør Erik Platek i Schütz Nordic til avisen Glåmdalen.
– På vegne av bedriften og de ansatte er jeg litt stolt av at vi faktisk kan bidra med viktige produkter som er nødvendig for at samfunnet skal greie seg best mulig gjennom denne krisen.
Åtte nye medarbeidere
Fabrikken i Kongsvinger har 70 ansatte, men som følge av den store etterspørselen er åtte nye medarbeidere hyret inn. Noen av disse er permitterte fra nabobedrifter, mens fire er arbeidsledige.
Kundene til Schütz Nordic er for det meste nordiske produsenter av mat, medisiner, desinfeksjon og kjemikalier til vannrenseverk.
I rekorduken før påske ble 160 fulle vogntog sendt ut fra fabrikken. Fabrikken har foreløpig god tilgang på råvarer, og det er lite fravær blant de ansatte.
Nok råvarer

Som en stor og betydelig emballasjeprodusent blir virksomheten til Schütz Nordic kategorisert som samfunnskritisk. Ettersom de leverer til næringsmiddel- og medisinindustrien, er det satt i verk sterke smitteverntiltak også ved Schütz Nordic. Blant annet tar ikke bedriften imot eksterne besøk akkurat nå.
– Foreløpig har vi ikke vanskeligheter med å få tak i nok råvarer, men vi vet jo heller ikke hvor lenge det blir slik. Og vi har lite fravær blant ansatte, så derfor kan vi holde full gass i produksjonen. Men vi er sårbare for alle endringer som kan komme både i Norge og resten av Norden, så vi får ta dagene som de kommer.
Erik Platek tar heller ikke av selv om bedriften er inne i en «jubelperiode»
– Jeg vil ikke kalle det en jubelperiode. Hele verden er rammet av en krise, folk dør og mange tusen mister inntektsgrunnlaget.
Viktig å holde hjulene i gang
– Samtidig er det nå en gang slik at vi lager et produkt som i øyeblikket bidrar til å gjøre krisen litt mindre, og jeg tror dessuten at alle skal være glade for hver eneste arbeidsplass som kan opprettholdes gjennom krisen.
– Så lenge produksjonen kan gjennomføres uten at det øker smittespredningen, er det viktig både for regionen og landet at hjulene holdes i gang.
– Siden vi ikke sliter med leveranse av råvarer, frykter jeg mest at noen land skal stenge grensene – slik at vi ikke kommer gjennom og får levert produktene våre. Men hittil ser også det aspektet greit ut, forteller Erik Platek.