Bionær har vedtatt å bevilge 75 millioner kroner til 14 nye innovasjonsprosjekter, der SalMar er ett av dem. Nortura har fått støtte til fire prosjekter.
Bionær har lagt vekk på å styrke blå sektor og finansiere flere marine prosjekter.
Tryggere mat og økt kvalitet
– Med denne nye porteføljen styrker BIONÆR den innovative forskningen inn mot bedre prosesser, teknologisk innovasjon, å sikre bedre og tryggere mat, kvalitet i matproduksjon og prosessutvikling, sier programkoordinator Trond Einar Pedersen.
Tematisk favner prosjektene produkter og prosessering i marin sektor og sjømat, og landbaserte verdikjeder inn mot helsekost, prosesser i næringsmiddelindustrien, husdyr, jordbruk og veksthus.
Sju landbruksprosjekter fikk samlet 38 millioner kroner i støtte, blant disse TINE SA for et prosjekt med vitamin K2 i meieriprodukter og Findus Norge AS, for «økt sortiment, kvalitet og verdi av fryste norske grønnsaker».
Nortura SA fikk støtte til fire prosjekter:
« Smart sensor for innovative food process control»
«Boars to the market – solutions for Production, Pork quality & Markers for boar taint»
“Meat2.0 New Concept: Meat Factory Cell”
“Software for risk assessment of Listeria in ready-to-eat meat products”
SalMar AS fikk støtte til et rent emballasjeprosjekt, med “Forbedret pakketeknikk for økt holdbarhet av sjømatprodukter og redusert matsvinn.
Alle søknadene ble evaluert av fageksperter i fagpanel. Over halvparten av de 44 søknadene som kom inn til søknadsfristen 14. oktober, ble vurdert som meget gode.
I første fase av utlysningen mottok BIONÆR totalt 42 skisser til skissefristen 6. mai 2015.