Ringnes lanserer vannflasker i 100 prosent resirkulert plast

PUBLISERT: 20 november 2019
OPPDATERT: 26 januar

Anders Rød, adm. dir i Ringnes.|De nye Imsdal-flaskene er de første og eneste i handelen som er laget av 100 prosent resirkulert plast.

Norges mest solgte flaskevann, Imsdal, kommer nå i den første og eneste flasken i handelen som er laget av 100 prosent resirkulert plast.

Med denne overgangen reduserer Ringnes bruken av ny oljebasert plast i produksjonen med 470 tonn, skriver selskapet på sine nettsider.

– Vi er svært stolte og veldig fornøyde med endelig å kunne tilby forbrukerne den første flasken i butikken som er laget av 100 prosent resirkulert plast, sier administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed.

– Dette markerer også starten på vår ambisiøse plan om å bytte ut 50 prosent av plasten i flaskene våre med resirkulert plast.

Komplisert prosess
De nye Imsdal-flaskene er de første og eneste i handelen som er laget av 100 prosent resirkulert plast. Ifølge kommunikasjonssjef Nikolai Bruusgaard i Ringnes er plasten resirkulert i Polen.

Lanseringen av Norges-nyheten skjer 25 år etter at Imsdal ble lansert under OL på Lillehammer, og for alvor introduserte kildevann for det norske folk.

– Det har vært en komplisert prosess som har vart i over to år å utvikle denne nye 100 prosent resirkulerte Imsdal-flasken. Den har akkurat de samme gode kvalitetene som en flaske av ny plast, sier Røed.

Kjell Olav Maldum, administrerende direktør i Infinitum som drifter den norske panteordningen, sier at gjenbruk av plast som allerede er produsert, er viktig.

– Det Ringnes gjør her fortjener ros og bør våre til inspirasjon for resten av drikkevarebransjen.

Som en tommelfingerregel går det med 2 kilo olje til å produsere en kilo ny plast. Ifølge Infinitum sparer Ringnes 1500 tonn CO2 årlig ved å erstatte ny plast med 100 prosent resirkulert plast i alle Imsdal-flaskene. Det tilsvarer CO2-utslippet fra 1300 biler i et helt år.

Reduserer forbruket av ny plast med 3750 tonn i året

Norge har verdens beste pantesystem, og samler inn ni av ti solgte plastflasker. Ringnes’ administrerende direktør synes det er et paradoks at vi i dag ikke har en høyere andel av resirkulert plast i flaskene enn ti prosent.

– Vårt mål om å ha minst 50 prosent resirkulert plast i flaskene våre innen 2025 er dobbelt så høyt som EU-målet. Dette vil redusere den årlige bruken av ny plast med mer enn 3750 tonn, sier Ringnes’ administrerende direktør.

Hovedgrunnen til at produsentene i svært stor grad velger å bruke ny plast i flaskene er ifølge Røed ganske enkelt at prisen på den minst miljøvennlige nye plasten er langt lavere enn den resirkulerte.

– Det betyr at det er dyrere for oss å produsere Imsdal-flasken nå enn det var tidligere. Vi vil likevel beholde den samme prisen ut til kundene, sier Ringnes administrerende direktør, Anders Røed.

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Teknikknerding med Galli på Scanpacks scener

Hun er en teknologinerd. Hun er ekspertstemmen med masse energi, og latteren er aldri langt unna. Dette er nok de beste grunnene til å ikke gå glipp av Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina-Gallix

DS Smith inngår partnerskap med svenske Jonsac

DS Smith inngår avtale med svenske Jonsac. Partnerskapet innebærer et samarbeid for å akselerere overgangen fra plast- til papirposer i netthandelsmarkedet i Europa.
Assets-imagesDS-Smith-Emballage-032-2024x

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa