Problemer for Xeikon som omorganiserer for å sikre fremtiden

Foto: Bo Wallteg
PUBLISERT: 8 november 2023
OPPDATERT: 8 november
Xeikons nye LX3000 heter Lion og er en oppfølger til Panther. Kommunikasjonssjef Danny Martens fortalte oss om det på Labelexpo. Foto: Bo Wallteg

Xeikon skal omorganisere driften «for å tilpasse seg den nåværende virkeligheten»

Xeikon skal omorganisere sin virksomhet «for å tilpasse seg den nåværende virkeligheten», med en etter-Covid endring i forbrukeratferd og en resulterende nedgang i salg, kombinert med høyere lønninger og økende energipriser, som har «satt selskapets fremtid på spill» . Det skriver magasinet Digital Labels & Packaging.

Xeikon bemerket at digital utskriftsteknologi har vært «mye» under press de siste årene. «Dette er en konsekvens av koronaviruspandemien, sammen med effekten av inflasjon, høye energikostnader, inflasjon, eskalerende lønninger og høye produksjonskostnader. I tillegg forverrer det skiftende landskapet for forbrukeratferd situasjonen ytterligere, og påvirker utskriftsvolumer og kundedynamikk. Alle disse faktorene utøver et kollektivt press på selskapets evne til å overleve og trives i det nåværende forretningsmiljøet.»

For å bekjempe dette og sikre fremtiden, har Xeikon til hensikt å implementere flere trinn for å omorganisere sine aktiviteter rundt om i verden. Dette inkluderer å kombinere salgs- og serviceavdelinger og organisere dem geografisk, regionalisere salgsstøtte- og markedsutviklingsaktiviteter, og forene forsknings- og utviklingsavdelinger med det tekniske støtteteamet. Xeikon har også til hensikt å avvikle eller trappe ned ulønnsomme prosjekter og aktiviteter i fremtiden.

Mens Xeikons ledelse har uttalt at de er «forpliktet til å ta neste skritt med all respekt for personalet», hvis omorganiseringen skulle gå som planlagt, kan så mange som 85 jobber gå tapt globalt, hvorav 50 er knyttet til Xeikons operasjoner i Belgia.

Les mer

Nye EU-regler for å redusere, gjenbruke og gjenvinne emballasje

Onsdag i forrige uke vedtok EU-parlamentet nye regler for å gjøre emballasje mer bærekraftig og redusere emballasjeavfall i EU. Slik oppsummerer Europaparlamentet det man har kommet frem til.
markus-spiske-wIUxLHndcLw-unsplashx

Konica Minolta og Fujifilm utforsker en strategisk allianse?

Konica Minolta og Fujifilm Business Innovation Corp. kunngjør at de har signert et avtalememorandum om å utforske mulighetene for en strategisk allianse i segmentene multifunksjonsprinter (MFP), kontorprinter og produksjonsprinter.
fuji-konica

Metsä Board moderniserer Simpele kartongbruk

Metsä Board har tatt en investeringsbeslutning om å fornye den falskartongmaskinen i Simpele i Finland, noe som vil forbedre kvaliteten på falskartong og øke produksjonseffektiviteten.
Metsa-Board-Simpele_winterx

Metsä Boards falskartongmaskin er nå størst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, innviet sin oppgraderte fals-kartongmaskin i Husum, Sverige, 11. april.
Ribbon-has-been-cutx

Siste nytt

Heidelberg vil forløse ditt potensial

Det blir verdenspremiere på den nye generasjonen Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen skal muliggjøre autonom trykking også innen emballasjeproduksjon.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Uro i grafisk bransje når det utdannes for få

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Ny ubestrøket kartongkvalitet fra Holmen Iggesund

Invercote Touch er en ny ubestrøket plate fra Holmen Board & Paper. Det er en kvalitet som er utviklet for å møte den økende etterspørselen etter holdbare og visuelt tiltalende emballasjematerialer, samtidig som utskriftsvennligheten opprettholdes.
Igge-touchx

Orkla starter panting av emballasje i Sverige

Orkla Confectionery & Snacks Sverige og Orkla Care Sverige starter et samarbeid med gjenvinnings-appen Bower. Det betyr at forbrukere kan pante sin chipspose fra OLW, tannkremtube fra Jordan og såpepakke fra Family Fresh og få penger tilbake.
OLW-pantx