Petra Axdorff blir ny konsernsjef i BAMA Gruppen 15. september

PUBLISERT: 17 august 2021
OPPDATERT: 26 januar

Petra Axdorff kommer fra stillingen som administrerende direktør for IKEA Spania. Hun har hatt en rekke tunge, internasjonale lederstillinger i IKEA|Rune Flaen, avtroppende direktør i BAMA Gruppen.

Petra Axdorf tar over ledelsen av Norges ledende selskap innenfor frukt og grønt og et av Norges eldste private handelsselskaper fra 15. september.

Hun tiltrer som konsernsjef 15. september. Rune Flaen (65) går samtidig av som toppsjef, etter 27 år som administrerende direktør i BAMA Gruppen

Har hatt tunge lederstillinger
Rune Flaen, avtroppende adm. direktør i BAMA Gruppen (Foto BAMA).

Petra Axdorff kommer fra stillingen som administrerende direktør for IKEA Spania. Hun har hatt en rekke tunge, internasjonale lederstillinger i IKEA, blant annet innen innkjøp og innovasjon. Hun har også hatt ulike lederstillinger i Norden og i Sverige i dagligvarekjedene ICA og Axfood. Axdorff har en mastergrad i internasjonal økonomi fra Universitetet i Linköping.

– Jeg er stolt og glad for at styret har ansatt Petra som ny toppleder i BAMA. Hun var vår foretrukne kandidat, etter en lang og grundig prosess, sier Kristian Nergaard, styreleder i BAMA Gruppen.

– Hun er en kunde- og leverandørnær toppleder med erfaring fra europeisk, så vel som nordisk handel og dagligvare. Hun får jobben med å ta BAMA inn i en ny tid, der norsk produksjon blir stadig viktigere og økt forbruk og differensiert konkurransekraft for kundene er sentralt.

– Jeg ser fram til å jobbe i et selskap som vet at tett samarbeid med kunder og produsenter er avgjørende for å lykkes, og dermed oppnå visjonen om en sunnere og ferskere framtid. Det er en ære å få starte i et selskap med 135 års historie, som jobber for å fornye og forbedre gjennom å kombinere lang erfaring med innovasjon og entreprenørskap, sier Petra Axdorff.

Berømmer innsatsen
Produksjon av salat hos BAMA Industri.

Under Rune Flaens ledelse har BAMA økt omsetningen fra 1 til 20 milliarder kroner og skapt solide resultater. Gjennom godt samarbeid fra produsent til sluttkunde, har han vært en pådriver for smarte og effektive verdikjeder som er unike i sitt slag i Norge og internasjonalt.

– Det har gitt satsing og forutsigbarhet for alle parter samt økt forbruk av frukt og grønt. Styret har jobbet med å finne en etterfølger etter at Rune uttrykte ønske om å tre tilbake for noen år siden, sier Nergaard.

Om BAMA:

BAMA Gruppen AS er det ledende selskapet i Norge innen fersk frukt, bær, grønnsaker, salater og poteter. Selskapet leverer også andre ferske varer som blomster og planter, drikker og påsmurte produkter. BAMA har en sterk forankring i planlagt, norsk produksjon. I norsk sesong utgjør salget av norske varer over 80 prosent. Norskandelen har vært stigende de siste 20 årene, og øker mer enn importerte produkter.

BAMA håndterer i Norge årlig over 500 000 tonn ferske produkter fra 1400 leverandører i 85 land på alle kontinenter. Konsernet har også flere virksomheter i Norden og Europa. BAMA Gruppen omsatte for over 20 milliarder kroner i 2020.

 

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

Verdens mest moderne anlegg for plastgjenvinning er i Sverige

Det har vært snakk om lenge og nå er det snart tid for innvielse. Svensk Plaståtervinnings gigantanlegg i Motala innvies 15. november.
Konceptbild_sitezerox

Flexonyhet på LabelExpo

Svenske PrimeBlade, som produserer "doctor blades", det vil si nalstål til flexopresser, har en verdensledende posisjon, ikke minst med sine unike, nanobehandlede blader. På Labelexpo lanserte de en nyhet som kanskje er den eneste i verden, et spesielt såkalt "containment"-blad, beregnet på å hindre at farge i kammernalen renner bakover inn i maskinen.
Bonnie-Hagen-PrimeBladex

Ny rapport: -For mye papirbasert emballasje til engangsbruk

Papirbasert matemballasje markedsføres som et bærekraftig alternativ til plast. Dette til tross for at det vanligvis kombineres med plast eller andre kjemiske belegg, sjeldent inneholder resirkulert materiale, og det driver global avskoging og industrielt vannforbruk. Dette hevder en ny rapport fra en NGO-koalisjon bestående av European Environmental Bureau, Zero Waste Europe, Fern, Environmental Paper Network og Rethink Plastic-alliansen.
sebastian-unrau-sp-p7uuT0tw-unsplashx

Sverige fjerner plastposeskatt

I Sverige ble det innført skatt på plastposer i 2020. Nå har regjeringen besluttet å fjerne denne avgiften.
glada-pasarx