En ny versjon av «Tetra Pak Standardization unit» hever presisjonsnivået og gjør det enklere for meierier å optimere fettinnhold og spare penger.
For å produsere melk med et spesifikt fettinnhold, er separasjonen av fett fra melken viktig. Fettet blir deretter blandet inn i melken i henhold til spesifikasjonene i en standardiseringsprosess.
Mindre svinn
Den nye enheten er designet for automatisk inline-standardisering og skal redusere variasjonen av såkalt «cream giveaway». Den forbedrede standardiseringsenheten har allerede oppnådd suksess hos Arla Foods meierifabrikk i Palmers Green i London.
– For oss ligger de største pengene i fløte. Å gi bort fløte er absolutt forbudt. Vi ble raskt imponert over påliteligheten og presisjonen på den nye standardiseringsenheten som ble installert i oktober, sier Christian Odgaard, regional prosjektsjef i Arla Foods.
– Forskjellen i nøyaktighet er opplagt, da det innebærer at en stor mengde fløte kommer tilbake i våre tanker.
Tilgjengelig globalt
Den nye standardiseringsenheten fra Tetra Pak er nå tilgjengelig over hele verden. Den kan håndtere en rekke meieriprodukter som melk, ostemelk, melkepulver, kulturmelk og smaksatt melk. Kapasiteten er opptil 75.000 liter i timen.