Fresh Cap – eller ZerO2 – fjerner gass i flaskehalsen på øl ved hjelp av en oksygenabsorbent på innsiden av korken. Det holder ølet ferskere over lengre tid.
Lanseringen av den nye korken, som ser ut til å komme først i Asia, sammenfaller med en full oppdatering av emballasjen for det berømte pilsnerølet Carlsberg.
Redusert oksidering gir fersk smak over lengre tid

Carlsberg er alltid på jakt etter nye metoder for å bevare ølet ferskt så lenge som mulig.
Tanken bak dette er at redusert oksidering gir ferskere smak over lengre tid. Dermed er det viktig å kontrollere oksygenmengden inni flasken. Når øl utsettes for oksygen, vil det gi uønsket smak.
Fresh Cap, eller ZerO2 som den kalles i Vietnam, skal øke holdbarheten, det vil si den perioden der ølet oppfattes som ferskt, med 15 prosent, sammenlignet med konvensjonelle korker.
– I Carlsberg forsøker vi alltid å bli bedre, sier Stefano Clini, adm.dir i Carlsberg Vietnam.
– Vi kan utrette store ting i vår drift, organisasjon og produksjon som kan gjøre en forskjell, men vi tror også at å ha fokus på små detaljer kan ha stor effekt på produktet. ZerO2-korgen er et bevis på dette. Ved å endre korken på flaskene, kan vi levere et bedre produkt til forbrukerne.