Ny hybrid trykkmaskin hos Ellco etikett

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 22 november 2023
OPPDATERT: 22 november
Mark Andy Digital Series HD er Ellco Etiketts nye trykkmaskin. Foto: Ellco Etikett.

Ellco Etikett har etter en lang prosess endt opp med en hybrid-maskin som kombinerer tradisjonelt flexotrykk og digital inkjet-printing.

– Dette har vært en lang prosess som i all hovedsak bygger på et ønske om å gå bort fra en gammel teknologi, sier markedsansvarlig Pål Nygaard.

– Målet har hele tiden vært å sørge for enda bedre oppetid, som igjen gir oss større leveransetrygghet.

Hele prosessen har tatt over et halvt år hvor Ellco Etikett AS har testet og vurdert en rekke ulike maskiner.

– Vi har vært i både USA og Europa, og jobbet svært tett med leverandører for å være helt trygge på at vi fattet rett beslutning og landet på den maskinen som faktisk vil gi oss det vi trenger for fremtiden, sier Nygaard.

Valget falt til slutt på en Mark Andy Digital Series HD, en hybrid-maskin som kombinerer tradisjonelt flexotrykk og digital inkjet-printing.  Nygaard mener at det de har endt opp med er ikke langt unna et kinderegg når det gjelder etikettproduksjon med tanke på mulighetene som tilbys av denne maskinen.

Pressebilde

Nygaard forklarer hvordan de ulike maskinene og teknologiene fungerer;

Tradisjonell flexo brukes gjerne til å trykke flerfargeetiketter til næringsmiddelindustri og annen industri. Dette er gjerne produksjoner som krever litt større volumer. Her er det ikke uvanlig å trykke opplag på flere millioner av gangen. Inkjet derimot, er en digital trykkteknikk hvor man overfører farge til etiketten uten fordyrende klisjeer, og uten at produksjonshastigheten går ned.

Den hybride trykkemaskinen er raskere i oppstartsfasen, og har lavere materialsvinn. Den er derfor langt mer miljøvennlig i bruk.

Dette vet vi at svarer på mange av våre kunders ønske om en mer bærekraftig produksjon i alle ledd.

Denne maskinen gjør at vår maskinpark tilføres enda en trykkteknologi. Variasjonen i trykkteknikker gjør at vi alltid kan tilby våre kunder den beste løsningen uansett opplag eller kvalitetskrav. Kort oppsummert gir den oss en enda større leveringssikkerhet til kundene våre – på en renere og bedre måte!

Les mer

CCL Industries åpner ny sleeveproduksjon

CCL Industries, en produsent av spesialetiketter, sikkerhets- og emballasjeløsninger, har offisielt åpnet sitt nye etikettsenter i Dornbirn, Østerrike, og fullfører flyttingen fra Hohenems, Tyskland.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Coca-Cola tester flasker uten etikett i Storbritannia

Coca-Cola har startet en midlertidig prøveperiode i Storbritannia om å fjerne etikettene fra 500 ml Sprite-flasker for å forenkle resirkuleringsprosessen.
sprite

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Siste nytt

World Packaging Organisation gir global stemme til emballasjeindustrien

Den nye presidenten for World Packaging Organization, Luciana Pellegrino, har tiltrådt – den første kvinnen i denne rollen i den globale organisasjonens historie. Her deler hun sin strategi og visjon med Lindy Hughson, sjefredaktør for det australske magasinet Packaging News.
Pellegrionx

Siste nytt fra bioplastindustrien presenteres i København 11. april

11. april arrangeres Nordic Bioplastic Conference 2024 i København, et arrangement som vil ta for seg innovasjoner innen biobaserte og biologisk nedbrytbare plastmaterialer.
Industriens-hus-1024x468-1

4. april samles den nordiske flexotrykkbransjen i Helsingør

4. april samles flexotrykkbransjen på Marienlyst Strandhotel like utenfor Helsingør. Absolute Flexo Future 2024 er organisert av det danske Flexo Forum og SweFlex.
marienlyst-2

CCL Industries åpner ny sleeveproduksjon

CCL Industries, en produsent av spesialetiketter, sikkerhets- og emballasjeløsninger, har offisielt åpnet sitt nye etikettsenter i Dornbirn, Østerrike, og fullfører flyttingen fra Hohenems, Tyskland.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x