En ny dispenser for sju varianter av sauser og dressinger skal redusere matsvinn gjennom forbedrede tømmegenskaper, i tillegg til merverdi for produktet.
Det er det franske selskapet Lesieur som har utviklet produktet i samarbeid med RPC Promens og RPC Superfos, i et prosjekt kalt «Penguin», der navnet spiller på produktets fasong.
Penguin-prosjektet ble ledet og koordinert av FoU-avdelingen hos RPC Promens som produserer den formblåste toppen, mens RPC Superfos produserer den sprøytestøpte kroppen.
Hver dispenser inneholder cirka fem liter og har betydelig bedre egenskaper enn den emballasjen den erstatter. Slippegenskapene er forbedret gjennom en spesialdesignet nedre innerdel i dispenseren.
Lettere å tømme
Virginie Recoura, senioringeniør for emballasjeforskning og innovasjon i Lesieur sier at den nye dispenseren er enklere å tømme for innhold enn sin forgjenger.
– Våre kunder i hurtigmatrestauranter og kantiner kjøper vanligvis en viss mengde saus til vanlig pris. Gjennom den nye dispenseren får de opptil 16 prosent mer av vårt produkt gjennom forbedret tømming. Dette betyr kostnadsbesparelser for våre kunder og lavere matsvinn på generell basis.
Penguin-dispenseren har også ergonomisk design med en feel-good-faktor når man trykker på pumpen. Samtidig bidrar fasongen på bunnen til at dispenseren er lett å bære med seg for travle servitører. Det skal også være problemfritt å skifte ut tomme dispensere med fulle.
95 prosent vil skifte dispenser
Lesieur har gjennomført en markedsundersøkelse som viser at 95 prosent av respondentene vil skifte ut de eksisterende sausdispenserne med den nye.
Hun påpeker at dispenseren også sikrer riktig mengde dressing per servering, noe som er i tråd den franske lovgivningen om bedre ernæring for å bekjempe fedme.
Det er første gang Lesiuer har samarbeidet med RPC Promens og RPC Superfos, selv som selskapet kjenner godt til produsentene fra før.