Bakeriet er snart 100 år gammelt og produserer bakverk og handverksbrød basert op lokale råvarer og tradisjonelle metoder.
De viktigste kravene til ny emballasje for bakeriet Viipurilainen Kotileipomo var miljøfotabtrykket og at den kan settes sammen raskt og enkelt.
Emballasjedesignteamene i Viipurilainen Kotileipomo og Metsä Boards Excellence Center utviklet sammen er ressurseffektiv og 100 prosent gjenvinnbar bakeriemballasje.

Iøynefallende
Den nye emballasjen er iøynefallende og reduserer materialbehovet med 25 prosent og CO2-utslipp med 34 prosent sammenlignet med den tidligere emballasjen. Samtidig kunne bruken av plast reduseres ved at de ikke bruker PE-belagt kartong. Den nye emballasjen er også raskere og enklere å sette sammen.
– Emballasjens bærekraft er viktig for oss og våre kunder, og det er fantastisk å kunne spre budskapet om å redusere plast og fremme gjenvinning, sier Teppo Hemmilä, brødkunstner og innovasjonsdirektør i Viipurilainen Kotileipomo.
Han forteller at hele produktutviklingsprosessen ble gjennomført på en strukturert måte hos Excellenve Center og at den nye emballasjen kom raskt ut på markedet.
Innovativ løsning
– Det nye konseptet er et utmerket eksempel på innovative løsninger som er gjort mulig via felles brainstorming, sier Ilkka Harju, Packaging Services Director, EMEA och APAC, Metsä Board.
– Da vi designet emballasjen brukte vi en virtuell modell på vår Excellence Center for å visualisere materialet, strukturen og bærekraften raskt og eksakt.
Bakeriemballasjen er laget av lettvekts Metsä Board Prime FBB EB, en dispersjonsbelagt barrierekartong som kan gjenvinnes. Materialet har høy tykkelse og er fettresistent, noe som er nødvendig ved pakking av varer med høyt fettinnhold som bakverk og kaker.