Pilotene på det første flyet som flyr jorden rundt på solenergi, har fått skreddersydde menyer basert på et optimalt kosthold for å møte utfordringene på ferden.
Nå er den andre etappen av flyreisen akkurat i gang, og nylig var Nestlé Research om bord i flyet på Honolulu, Hawaii.
Utholdenhetsprøve uten like
Nestlésforskere har utviklet skreddersydde menyer som gir crewet, Bertrand Piccard og André Borschberg, et optimalt kosthold for å møte utfordringene på ferden.
Deres oppdrag er en utholdenhetsprøve verden tidligere ikke har sett maken til, og de er helt avhengige av å holde seg friske og opplagte, under stressende forhold med lite oksygen og svingende temperaturer.
Forskningsteamet fra Nestlé Research Center i Lausanne har jobbet med Solar Impulse i over fem år, og utviklet måltider og snacks i innpakning som tåler temperatursvingninger, og holder seg frisk uten tilsetningsstoffer.
Har nok energi
– Gjennom et tett samarbeid med Nestlé, er vi sikre på at vi har nok energi til å våre mål, til tross for store fysiske påkjenninger, sier Bertrand Piccard, initiativtaker, styreformann og pilot på Solar Impulse.
Nestlé Norge inngår i Nestlé SA som er verdens ledende næringsmiddelkonsern innen ernæring, helse og velvære. Selskapets historie i Norge strekker seg helt tilbake til 1898 og oppkjøpet av Viking Melk.
I dag selger Nestlé en rekke sterke merkevarer som NESCAFÉ, Nesquik, NESCAFÉ Dolce Gusto, Nestlé Barnemat, Smarties, Lion, After Eight, Maggi potetmos og buljong og frokostblandinger som Cheerios og Fitness.
Nestlé eier også virksomhetene Nespresso, Nestlé Professional, Kaffeknappen, Purina og Nestlé Health Science.