Nordisk Bioplastforening (NBF) vil i september arrangere seminarer i Helsinki, Stockholm og Oslo. Her vil de informere om bioplast laget av fornybare råvarer.
Det er som kjent skarpt fokus på plast og plastemballasje for tiden. I media, ute i allmennheten og blant forskere og eksperter diskuteres plastens eksistensberettigelse. Det er et faktum at plast forsøpler når den kastes i naturen.
Skal plast forbys?
Men skal vi forby plast helt? Vårt samfunn og den måten vi lever på er ikke forberedt på det. Det er behov for plastmaterialer på mange områder, ikke minst til emballasje. Men det kan gjøres mye for å effektivisere produksjon, skape mer bærekraftighet og ikke minst – gjenvinne.
For å redusere bruken av fossile ressurser ved produksjon av plast, mener NBF at den beste metoden er å ta utgangspunkt i fornybare råvarer. Bioplast er i sterk utvikling og kommer til å vokse mer i fremtiden.
Men hva skjuler seg bak begrepet «bioplast»? Er den alltid nedbrytbar eller komposterbar? Kan vi bare kaste den i naturen og la den ta hånd om nedbrytningen? Er den dyrere enn fossil plast? Hvilke egenskaper har bioplast? Hva hender i fremtiden og hvordan kan fremtidens materialer gjenvinnes?
NBF jobber for å øke kunnskap om bioplast
Norsk Bioplastforening er i sterk vekst og samler i dag rundt 60 foretak som produserer, konverterer eller bruker bioplaster. Foreningens oppgaver er å øke kunnskapen om materialet og gi svar på spørsmålene over. Det er nettopp det de tre seminarene i september skal gjøre.
Seminarprogrammet inneholder en sterk mønstring av kunnskapsrike og engasjerte foredragsholdere fra viktige aktører innenfor bioplast – både produsenter, konverterere og brukere.
På talerlisten står representanter fra European Bioplastics, BASF, FKuR, Iggesund Paperboard, Stora Enso, TÜV Austria Belgium, Hexpol, Arctic Biomaterials OY, Greenway Denmark, Nordic Polymers, NATY AB og Scanfill.
Seminarene arrangeres i Helsinki 10. september, Stockholm 11. september og Oslo (Vitenparken i Ås) 12. september.
Mer informasjon, program og påmelding til de respektive seminarene.