Coca-Cola reduserer forbruket av ny plast med 4.300 tonn i året, når alle norskproduserte flasker skal lages av 100 prosent resirkulert plast.
All plasten i flaskene som Coca-Cola produserer i Norge vil heretter produseres av 100 prosent resirkulert plast. Med dette sparer de 4,300 tonn ny plast i året og reduserer klimautslippene fra selskapets norske flaskeproduksjon med 28 prosent.
Samtidig fjernes logoene fra etikettene i en periode, og erstattes med en klar oppfordring til Ola og Kari Nordmann: «Pant meg igjen».
Slik brukes kraften i merkevarene til å kommunisere at det hverdagslige i å pante flasken er et direkte bidrag til en sirkulær økonomi for norsk drikkevareplast.
Betydningen av panting

Norge er et av de første landene i verden der Coca-Cola gjennomfører overgangen til 100 prosent resirkulert plast. Det er fordi vi her i landet har verdens kanskje beste system for retur av drikkevareemballasje – den norske panteordningen.
Endringer som denne kan dermed være et steg på veien mot en sirkulær økonomi for drikkevareplast – et lukket kretsløp der all slik plast samles inn, gjenvinnes og brukes på nytt. Derfor er panting et viktig tema i kampanjen for å lansere de nye flaskene.
Bidrar på veien mot sirkulær økonomi
– Med flasker i 100 prosent resirkulert plast vil Coca-Cola bidra på veien mot en sirkulær økonomi for norsk drikkevareplast. Når vi nå introduserer disse nye, bærekraftige plastflaskene, er derfor noe av det viktigste for oss i Coca-Cola å fokusere på betydningen av den gode panteordningen vi har i Norge, sier Per Hynne, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola, og fortsetter:
– Derfor bruker vi nå mye plass – blant annet den viktige logoplassen på etikettene – til å fortelle om bærekraft, og betydningen av sirkulær økonomi: Hva det er, og hvordan vi alle kan bidra – blant annet gjennom å ivareta gode pantevaner, fortsetter Per Hynne.