Lyst på et flatt påskeegg?

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 23 februar 2023
OPPDATERT: 24 februar
Flate sjokoladepåskeegg reduserer emballasjebruken.

I Australia har selskapet Pana Organic lansert et åttigrams flatt sjokoladepåskeegg til påske, en måte å redusere både emballasje og transport på.

Ifølge Pana Organic reduserer det bearbeidede egget radikalt selskapets påvirkning på planeten, ved å bruke åtti prosent mindre emballasjemateriale enn det forrige, runde egget. Selskapet håper at denne beslutningen vil inspirere merkevarer til å produsere mer bærekraftig og etablere en ny målestokk for samfunnsansvar.

– Pana Organics forpliktelse til bærekraft og miljø er en forlengelse av min egen lidenskap, sier Pana Organics administrerende direktør, Pana Barbounis.

– Introduksjonen av våre flate sjokoladeegg vil radikalt redusere emballasjeavfall denne sesongen – det er nok et skritt mot å redusere Pana Organics’ miljøpåvirkning. Vi er så glade for at kundene våre skal prøve våre nye, spennende smaker og også nyte noen elskede klassikere, sier Barbounis videre.

Nå står ikke verden til påske?

Les mer

Gjenvunnet PET ikke noe for LEGO

LEGO har forsøkt å lage klossene sine av resirkulert PET. Nå forlater de det sporet og går mot bioplast i stedet.
denny-muller-YDNhxzIcvg8-unsplashx

Nå tar digitale presser over for tradisjonelle flexopresser ifølge HP Indigo

Den første dagen på Labelexpo holdt HP Indigo som vanlig sin pressekonferanse. Det var store nyheter, kunne vi i Packnews konstatere.
HP-vdx

Innebærer PPRW en dobling av plastbruken?

PPWR-forordningen fra EU risikerer at plastbruken blir fordoblet, hevder bølgepappindustrien. Dette fremgår av en artikkel i det nederlandske magasinet VerpakkingsManagement.
Dragarbildx

Fikk avtale med Hallingplast

Hardanger-bedriften Profil Emballasje er tildelt en millionkontrakt med Hallingplast. Bedriften i Kinsarvik skal produsere "endelokk" til rør og rigger seg for økt vekst og produksjon.
nils-henrik-moeen_cropped

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red