LEGO erstatter plastposer med papirposer

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 28 november 2023
OPPDATERT: 28 november
Foto: LEGO Group

Hos LEGO jobbes det med å erstatte plastposer som emballasje med papirbaserte. En jobb som var omfattende.

LEGO Group har som mål å lage all emballasje fra mer bærekraftige materialer. Som et ledd i denne ambisjonen faser selskapet ut engangsplast i LEGO-esker og erstatter plastposer med nye poser laget av papir fra FSC-sertifisert skog og FSC-kontrollert tre.

Utrullingen av de nye papirbaserte posene, som er bekreftet som resirkulerbare i EU, USA og Canada, startet i Europa og Asia i år og vil fortsette inn i 2024 når utrullingen over de amerikanske markedene også starter.

Overgangen til papirbaserte poser er en viktig milepæl i LEGO-konsernets bærekraftige materialreise.

– Utfasing av engangsplast fra produktene våre har vært svært viktig for oss siden dette materialet sjelden resirkuleres, i motsetning til papirbaserte poser, sier Tim Brooks, VP Environmental Responsibility i LEGO Group.

– Vi satte oss for å gjøre dette for tre år siden og har møtt en rekke tekniske utfordringer for å finne en pose som ikke ville kompromittere de høye standardene som LEGO-fans forventer av oss. Det har vært en ekte laginnsats for å komme til dette punktet, og vi er veldig stolte over å se utrullingen av papirbaserte poser virkelig ta fart, sier Brooks.

Fullt av krav

Arbeidet med overgangen fra plast til papirbaserte materialer begynte i 2022 med et team av designere og ingeniører som jobbet sammen for å lage en pose som ville oppfylle merkevarens kvalitetsstandarder og støtte en flott byggeopplevelse for fansen. Poser er en viktig del av byggeprosessen da de brukes til å pakke løse blokker sammen og er trykt med tall for å angi rekkefølge, så posene må ikke gå i stykker under frakt.

Papiret må også bestå produksjonsprosessen i alle konsernets fabrikker. Papir er mer følsomt enn plast for endringer i fuktighet og vær og det har vært viktig å finne en pose som kan produseres og brukes i alle fabrikker, uansett om de befinner seg i et varmt, fuktig eller kaldere klima.

Mange kvaliteter

Rundt sytti forskjellige papirkvaliteter og -formater ble testet i jakten på å få de nye posene helt riktige, og resultatene ruller nå av produksjonslinjene ved fabrikker i Tsjekkia, Ungarn og Kina.

Tim Brooks fortsetter:

– Mer enn tre hundre og femti kolleger jobbet sammen for å løse denne viktige utfordringen og det de har fått til er utrolig. Det har ikke vært lett å balansere viktigheten av byggeopplevelsen, kvaliteten på produktet og ingeniør- og produksjonsutfordringene med det presserende behovet for å bli mer bærekraftig. Vi ser frem til å høre hva fansen vår tenker når de åpner sin første papirbaserte emballasjepose.

Ny emballasje for Pick a Brick og Collectible Minifigures
Foto: LEGO Group

Pick & Build-avdelinger i LEGO Retail Stores vil også tilby papirbasert emballasje. De leveres flate og erstatter plastbeholdere. De nye boksene tar under halvparten av plassen, noe som betyr at de er enklere og mer effektive å lagre og sende. Det nye formatet vil fases inn i de europeiske og nordamerikanske markedene i løpet av resten av 2023, med søramerikanske og asiatiske markeder følgende etter i 2024.

Ny pick-a-brick-emballasje

På samme måte er emballasjen for alle LEGO Minifigures samleobjekter endret fra engangsplast til pappemballasje. Den globale utrullingen av den nye emballasjen startet i august og vil hjelpe konsernet med å spare rundt tretti tonn engangsplast årlig (basert på 2022-salgstall).

I september kunngjorde LEGO-konsernet planer om å tredoble sin investering i miljømessig bærekraft, og bruke mer enn 1,4 milliarder dollar på bærekraftsrelaterte aktiviteter i løpet av de neste tre årene.

Posene er laget av 95 % papir og resten er et tynt plastbelegg, som har som formål å beskytte LEGO®-elementene fra å punktere posen samt å lime posen sammen.

Posene er universelt resirkulerbare i land der det finnes infrastruktur for papirresirkulering, og har blitt verifisert av eksterne laboratorier i EU, USA og Canada.

Les mer

Siste nytt fra bioplastindustrien presenteres i København 11. april

11. april arrangeres Nordic Bioplastic Conference 2024 i København, et arrangement som vil ta for seg innovasjoner innen biobaserte og biologisk nedbrytbare plastmaterialer.
Industriens-hus-1024x468-1

CCL Industries åpner ny sleeveproduksjon

CCL Industries, en produsent av spesialetiketter, sikkerhets- og emballasjeløsninger, har offisielt åpnet sitt nye etikettsenter i Dornbirn, Østerrike, og fullfører flyttingen fra Hohenems, Tyskland.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

De fleste forbrukerne prioriterer ikke gjenbruks-emballasje

Det britisk-baserte globale konsulentfirmaet PA Consulting (PA) gjennomførte nylig en undersøkelse blant 4000 forbrukere i Storbritannia og USA. Denne avslørte ny innsikt i forbrukernes holdninger til emballasje i fast food restaurantbransjen.
Reusable-cup

Nå kommer Pabocos "Next Gen Paper Bottle"

Under mottoet "Let’s paper up business!" lanserer Paboco, The Paper Bottle Company, nå Next Gen Paper Bottle med å starte fullskala produksjon neste år. De er klare til å møte markedet med en flaske som er fullt resirkulerbar i papirstrømmen.
Paboco moves into full-scale production

Siste nytt

World Packaging Organisation gir global stemme til emballasjeindustrien

Den nye presidenten for World Packaging Organization, Luciana Pellegrino, har tiltrådt – den første kvinnen i denne rollen i den globale organisasjonens historie. Her deler hun sin strategi og visjon med Lindy Hughson, sjefredaktør for det australske magasinet Packaging News.
Pellegrionx

Siste nytt fra bioplastindustrien presenteres i København 11. april

11. april arrangeres Nordic Bioplastic Conference 2024 i København, et arrangement som vil ta for seg innovasjoner innen biobaserte og biologisk nedbrytbare plastmaterialer.
Industriens-hus-1024x468-1

4. april samles den nordiske flexotrykkbransjen i Helsingør

4. april samles flexotrykkbransjen på Marienlyst Strandhotel like utenfor Helsingør. Absolute Flexo Future 2024 er organisert av det danske Flexo Forum og SweFlex.
marienlyst-2

CCL Industries åpner ny sleeveproduksjon

CCL Industries, en produsent av spesialetiketter, sikkerhets- og emballasjeløsninger, har offisielt åpnet sitt nye etikettsenter i Dornbirn, Østerrike, og fullfører flyttingen fra Hohenems, Tyskland.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x