Lanserer fiberbasert emballasje som et alternativ til frossenmat

PUBLISERT: 19 juni 2020
OPPDATERT: 26 januar

Thermo Box lanseres som et alternativ til EPS for frosne matvarer, med potensial i netthandel.

Smurfit Kappa lanserer en innovativ emballasje som holder frossenmat og kjølevarer nedkjølt og i god stand gjennom forsyningskjeden.


Thermo Box er laget av en 100 prosent papirbasert kombinasjon av Hexacomb og bølgepapp. Emballasjen holder temperaturen på frosne varer som fisk på tilsvarende nivå som med emballasje av ekspandert polystyren (EPS).

Ville ha et alternativ til EPS, som forbys i Karibia

Smurfit Kappa fikk en henvendelse fra Patani Global Food B.V., en internasjonal leverandør av ferske og frosne matvarer som grønnsaker, kjøtt og fisk, samt non-food produkter til cateringbransjen.

Patini Global Food B.V. sender varer fra Amsterdam til destinasjoner verden over, blant annet Antillene i Karibia.  Hittil har de brukt EPS-emballasje til forsendelse av varer, men med den stadig økende mengden avfall som har blitt vasket opp på de idylliske strendene i regionen, blir det nå innført et forbud mot plastavfall der.

Derfor ville selskapet ha en alternativ løsning som ikke var skadelig for miljøet.

100 prosent resirkulerbar

Mens de fleste eksisterende emballasjeløsninger for kjøle- og frysevarer baseres på EPS på grunn av de isolerende egenskapene til dette materialet, er Smurfit Kappas nye Thermo Box 100 prosent resirkulerbar.

Emballasjen gir også større fleksibilitet enn EPS, ettersom den kan lagres flatpakket og tar mindre plass, noe som reduserer lagringskostnadene. I tillegg er den enkel å lage i ulike størrelser, og den korrugerte utsiden gir gode muligheter for påføring av profileringstrykk og lignende.

Produktet er det nyeste tilskuddet til Smurfit Kappas Better Planet Packaging-produktportefølje, der mange av produktene er populære erstatninger for engangsplast.
Smurfit Kappas Better Planet Packaging-satsning ble lansert i 2018, og har som formål å ta i bruk design, forskning og utvikling samt bransjeekspertise for å redusere mengden emballasjeavfall.

Analyse av verdikjeden

Patrick Oostveen, administrerende direktør i Patani Global Food B.V., forteller:

– Smurfit Kappa gjennomførte en analyse av forsyningskjeden vår for å kartlegge alle utfordringer og kompleksiteter i denne. Vi utførte en rekke temperaturtester for å sammenligne den nye emballasjen med EPS-boksen, og resultatene viste at Thermo Box er et helt supert produkt som innfrir behovene våre og vel så det.

– Gjennomsnittstemperaturen ble til og med holdt lavere i lengre tid enn ved bruk av EPS-boksene.

Potensial i netthandel

Arco Berkenbosch, viseadministrerende direktør for innovasjon og utvikling i Smurfit Kappa, legger til:

– Dette prosjektet er et resultat av en vellykket samarbeidsprosess mellom Smurfit Kappa og Patani Global Food B.V. Som alltid tok vi utgangspunkt i hvordan vi kunne lage et fullstendig biologisk nedbrytbart produkt uten å gå på akkord med de nødvendige produktegenskapene.

– Den papirbaserte Better Planet Packaging-løsningen vi kom opp med, drar nytte av både bølgepapp- og honeycomb-strukturene i materialet, og har et betydelig potensial for emballering av både ferskvarer og frosne varer – ja, faktisk for hele e-handelssektoren.

Thermo Box er nå tilgjengelig i en rekke land i Europa.

Les også om BEWiSynbra som starter gjenvinning av EPS i Danmark

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

Oppstart for Re3-plast: Reduce, Reuse, Recycle

Den 5. og 6. mars hadde Grønn plattform-prosjektet Re3-plast oppstart hos Nofima i Ås. Prosjektet ledes av Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima, og eies av Nortura ved Per Berg.
re3plast

Konsumentene katalysator for nye bærekraftige emballasjeløsninger

Det er oss forbrukere som driver utviklingen av ny, bærekraftig, emballasje og plastemballasje er ille ute, ifølge en undersøkelse fra Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Ny teknikk gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksible emballasjer

Aptar CSP Technologies og ProAmpac har utviklet en teknologi som gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksibel emballasje.
proampac-and-aptar-1709018491x

Lanserer mat-trau av 100% resirkulerte materialer

Klöckner Pentaplast (kp) sier de lanserer en viktig milepæl i matemballasjeindustrien og har lansert de første mattrauene bestående av hundre prosent resirkulert PET (rPET) som utelukkende kommer fra trau.
KP-trayx