Kavli har siden sommeren testet en ny og resirkulerbar tube laget av resirkulerbart materiale. Nå kommer den på markedet.
Testperioden er nå over, og den gamle tuben blir erstattet etter 93 års tjeneste. Administrerende direktør Kristine Aasheim sier til Nettavisen at Kavli måtte teste grundig at den nye emballasjen holder den samme kvaliteten og smaken gjennom hele holdbarhetstiden
– Vi var nødt til å sjekke at den nye emballasjen holder den samme kvaliteten og smaken gjennom hele holdbarhetstiden før vi vil gå ut i markedet med emballasjen, sie administrerende direktør, Kristine Aasheim til Nettavisen.
Nå er derimot testperioden gjennomført, og den gamle tuben skal erstattes etter 93 år.
Enklere å få ut all smøreosten
I første omgang er det produktet «Baconost» som får ny emballasje. Aluminiumen som brukes kommer fra gjenvunnet husholdningsemballasje. Baconost er en av Kavlis storselgere. Hvis den nye aluminiumstuben fungerer som forventet, kan alle de 20 millioner smøreostene selskapet produserer årlig etter hvert få ny emballasje.
Enkelte av kundene opplever det som utfordrende å tømme dagens Kavli-tube helt for smøreost eller kaviar før kasting.
– Derfor er det veldig positivt at våre tester viser at den jobben kan bli enklere med en ny tube, sier administrerende direktør Kristine Aasheim i Kavli. Når vi har muligheten til å komme med en emballasjeinnovasjon som reduserer klimabelastningen og samtidig gjør det lettere å spise opp all maten, kan vi ikke la sjansen gå fra oss.
Aluminiumstuben er både resirkulert og kan resirkuleres igjen. Ifølge Aasheim gir dette inntil inntil 70 prosent lavere CO2-utslipp per tube.