Fujifilm i den største transformasjonen på 25 år

Foto: Søren Winsløw/Pressebilde
PUBLISERT: 10 mai 2023
OPPDATERT: 11 mai
Business Lead i Fujifilm Nordic, Tommy Segelberg, har generelt høye forventninger til investeringen i emballasjesegmentet, da Fujifilm tilbyr et bredt spekter av alternativer. Spesielt Imprinting-teknologien, der Fujifilms Samba-skrivehoder kan monteres direkte i for eksempel flexo- eller konverteringsmaskiner, tror han har en stor fremtid. Foto: Søren Winsløw

Det var første gang noensinne at Fujifilm holdt en pressekonferanse på Interpack i Düsseldorf, som er en av emballasjebransjens største messer. Under temaet «A fresh look» (Med nye øyne) la de opp til det de selv kalte den største transformasjonen på 25 år.

– Vi er på en fantastisk reise, den mest fantastiske de siste 25 årene, begynte kommunikasjonssjef Graham Leeson og ble fulgt av Taku Ueno, Senior Vice President for EMEA, som sa at Fujifilms tilstedeværelse på messen skulle vise deres sterke engasjement for emballasjemarkedet. Med slagordet «Analogt – Digitalt – Bærekraftig» ville de si at de ønsker å dekke hele bredden av teknologier på emballasjemarkedet, og alltid med bærekraft i fokus.

Ny lavtmigrerende flexo blekkserie

Fujifilm er tilstede med mange forskjellige teknologier. De produserer egne farger for både flexo, silketrykk og inkjet. I den forbindelse har de lagt til en ny flexo-serie med LED IDFC (low migration) farger og lakker. Tilgjengelig i et fullt spekter av farger, er det nye settet utviklet for etikett- og fleksible emballasjemarkeder der lav migrasjon er en nøkkelprioritet.

Bransjens raskeste flexofremkaller

Med introduksjonen av den nye PDW4260 flexo-fremkalleren, tilbyr de mellomstore til store fleksografiske selskaper som ønsker å bringe platefremstilling in-house eller repro-hus som ønsker å øke produktiviteten en mer bærekraftig og effektiv platefremstillingsprosess.

Den auto-feed-designen til den nye PDW4260-prosessoren gir enkel tilgang for montering og vask av Fujifilms Flenex FW-plater, og dens innebygde luftkniv og spraystenger gir effektiv rengjøring og tørking. Når den brukes med Fujifilms Flenex FW vannvaskbare plater, vil den nye prosessoren være den raskeste i bransjen, hevder Fujifilm.

Omfattende digitale muligheter

Blant de nye digitale produktene finner vi tonerskriveren Revoria PC1120, som med sine seks fargestasjoner kan skrive ut blant annet gull, sølv og lakk. Den tilbyr noen unike ferdiggjøringsmuligheter, selv på sterkere kartong.

På Fujifilms stand kunne du blant annet se deres tonerbaserte 6-fargeskriver, Revoria PC1120. I bakgrunnen er den suksessrike inkjet-printeren JetPress 750S. Foto: Pressebilde.

Så er det de to inkjetløsningene for henholdsvis fleksibel emballasje i ruller og for arktrykk – JetPress FP790 og JetPress 750S. FP790 demonstrerer Fujifilms sterke dedikasjon til å utvikle et produkt som industrien har bruk for. En printer for utskrift på fleksibel emballasje i endeløse baner. I samarbeid med Nordmeccanica Group (baneføring), Henkel (lim) og Hybrid Software har de utviklet et produkt som møter bransjens behov på et høyt nivå.

Kommunikasjonssjef Graham Leeson listet opp Fujifilms liste over løsninger for emballasjeindustrien på Fujifilms første pressekonferanse noensinne på Interpack. Foto: Søren Winsløw

JetPress 750S har vært på markedet i rundt 10 år og er toppmoderne når det kommer til kvalitet i produksjon av inkjet arkproduksjon.

Imprinting åpner for en verden av muligheter

Fujifilm utvikler sine egne Samba inkjet-hoder, som brukes i de nevnte digitale skriverne og som også brukes i andre leverandørers inkjet-maskiner.
Imprinting-teknologien, hvor du plasserer et inkjet-hode for variable data, i for eksempel en offsetmaskin, har vært kjent lenge, men har funnet begrenset bruk. Nå ser Fujifilm en interessant nisje i Flexo-industrien, hvor mange mindre flexo-trykkere og andre bedrifter kan oppnå et spennende tillegg med denne teknologien ved å kunne tilføye avanserte 4-fargers variable data til sin produksjonslinje.

Tommy Segelberg, Business Lead i Fujifilm Nordic, sier at han ser et stort potensial i den nordiske flexobransjen, som består av mange mindre selskaper. I det hele tatt synes han Fujifilms satsing på emballasjemarkedet er veldig interessant.

Nytt partnerskap i Skandinavia

Han sier også at Fujifilm ikke kommer til å selge direkte i Skandinavia, men opplyser at de ser på en løsning for distributørkjeden i disse landene.

Tekst: Søren Winsløw

Les mer

Komposterbare ølkrus på Formel 1-finalen

På Formel 1-finalen i Abu Dhabi nylig var Helsingborg-selskapet Gaia Biomaterials ansvarlig for en unik del av arrangementets bærekraftssatsing. Arrangementets 150 000 ølkrus ble laget av selskapets komposterbare plasterstatning Biodolomer.
GAIAxx

Flere smarte og intelligente emballasjer

Del to av rapporten fra AIPIAs Active & Intelligent Packaging Industry Association konferanse og utstilling i Amsterdam.
AIPIA-overzichtx

AIPIA etablerer One-stop shop for Smart Food Chain

Rapport fra Active & Intelligent Packaging Industry Associations - AIPIA som nylig gikk av stabelen i Amsterdam.
a1x

Domstol i Canada stanser forbudet mot engangsplast

En kanadisk domstol slo forrige uke fast at en forskrift som klassifiserer visse plastprodukter som giftige er ugyldig. Det er en kjennelse som kan stoppe Ottawas forbud mot engangsplastartikler som poser, sugerør og gafler.
Kanada

Siste nytt

New Yorks statsadvokat saksøker PepsiCo for forsøpling

New Yorks Attorney general anla et søksmål for noen uker siden og anklaget PepsiCo for å skade publikum og unnlate å advare forbrukere om miljø- og helsetrusler fra engangsplastemballasjen.
pepsico1x

Fra fossilt til biobasert i belysningsemballasjer

Paptic, Secto Design og Woamy har utviklet en ny løsning for beskyttende emballasje i belysningsindustrien. Den redesignede emballasjen er resirkulerbar og samsvarer med prinsippene for sirkulær økonomi.
SectoDesign-Sectomo-Paptic-2381_newslx

Stilmiks med dopaminkick skal selge nyttig pizza

For å få pizza uten brød til å virke fristende, hyret matprodusenten For Real! Foods inn byrået Pond Design. Med mange års erfaring innen emballasjedesign og identitetsskaping kunne byrået guide pizzaprodusenten til rett vei i fastfood-jungelen. Vi snakket med teamet i Pond Design om designprosessen.
Pond_For-Real-Food_01

Komposterbare ølkrus på Formel 1-finalen

På Formel 1-finalen i Abu Dhabi nylig var Helsingborg-selskapet Gaia Biomaterials ansvarlig for en unik del av arrangementets bærekraftssatsing. Arrangementets 150 000 ølkrus ble laget av selskapets komposterbare plasterstatning Biodolomer.
GAIAxx