FN-godkjente IBC-er og plastfat i resirkulert plast fra Schütz

PUBLISERT: 8 juni 2021
OPPDATERT: 26 januar

Green Layer-serien fra Schütz er laget av 40 prosent resirkulert plast. Det resirkulerte HDPE-laget utgjør det midterste laget, mens inner- og ytterlaget er produsert av jomfruelig HDPE.|

«Schütz Green Layer» er navnet på den nye serien med IBC-er og plastfat laget av resirkulert plast, melder selskapet i en pressemelding.

Som en pioner for sirkulær økonomi for industriemballasje har Schütz i flere tiår satt standarder for å bevare resurser ved å spare, gjenbruke og resirkulere materialer og komponenter.

Selskapets plastfat er laget med topp kvalitet, sikkerhet og egenskaper, samtidig som de har lav vekt. IBC-ene er utviklet i eget hus og produseres over hele verden. Det har gitt Schütz en ledende global posisjon når det gjelder effektive og miljøvennlige kombinasjoner av gjenbrukbare og pantbare systemer.

40 prosent resirkulert plast
Fatene er også laget av et sjikt resirkulert plast i lukket sløyfe, mens ytter- og innersjiktet er laget av jomfruelig plast.

Med Schütz Green Layer-versjonene har økobalansen blitt hevet til et nytt nivå. Under ekstrusjon av flere lag plast blir innerflasken på IBC-ene og kroppen på fatene laget av 40 prosent resirkulert plast. Materialet lages av Schütz gjennom deres verdensomspennende program for innsamling og rekondisjonering. IBC-ene i Green Layer-serien er nå godkjent av FN.

Gjenbruk og resirkulering er nøkkelfaktorer i sirkulær økonomi og har alltid vært et kjernekonsept for IBC-ene til Schütz. Hele livssyklusen for emballasjen er tilrettelagt for minimum miljøbelastning. Ved rekondisjonering gjennom Schütz Ticket Service, blir innerflaskene fjernet fra stålrammen og behandlet i en kompleks gjenvinningsprosess, der de blir malt opp, vasket og regranulert.

Homogen kvalitet

Spesielle ekstrudere sikrer at den resirkulerte plasten har homogen kvalitet. Selskapet bruker HDPE resirkulatet i en lukket sløyfe, der 100 prosent kommer tilbake til den interne produksjonen av plastkomponenter.

Dette gjelder også hjørnebeskyttere og plastpaller, noe som er grunnen til at Schütz alltid har hatt en høy andel av resirkulerte materialer. Avhengig av palltypen er 36-55 prosent av IBC-en laget av resirkulat.

CO2-besparelsen på cirka 8 kg per IBC har blitt ytterligere forbedret med Green Layer-serien. Det resirkulerte materialet brukes også produksjon av innerflasken, der det utgjør cirka 40 prosent og en besparelse på ytterligere 8 kg per IBC. Det resirkulerte HDPE-laget utgjør det midterste laget, mens inner- og ytterlaget er produsert av jomfruelig HDPE.

På denne måten sikrer de at både det fylte produktet og det ytre miljøet kun kommer i direkte kontakt med det jomfruelige materialet. Med en resirkulert plastpall er det totale innholdet av resirkulert plast på 73 prosent for denne IBC-modellen.

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

Klokken tikker for emballasjefirmaene om man skal klare EUDR til årsskiftet

Nedtellingen fortsetter mot 30. desember 2024, da de fleste bedrifter som er basert i EU eller som leverer varer til EU, må overholde EUs nye avskogingsforordning (EUDR). Det vil stille store krav til for eksempel produsenter av papir, papp og emballasje.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utfordringer ved testing av nye biobaserte materialer i kontakt med mat

Bedrifter som utvikler nye biomaterialer bør huske på at materialer laget av biobaserte råvarer krever minst like mye materialtesting som tradisjonell plast, ofte enda mer. Dette er skrevet av Niko Markkinen, ekspert på testing av matemballasje ved Measurlabs i Finland.
markkinen

Er denne drikkevareemballasjen en game-changer som ryster de store selskapene?

15. mai var deler av emballasjepressen samlet i Amsterdam for å være med på lanseringen av en helt ny emballasjeløsning som selskapet bak pressekonferansen, Zotefoams, mener er en "game changer". Skulle de store produsentene av flytende kartongemballasje, Tetra Pak, Elopak og SIG Combibloc, føle seg truet?
rezorce

Fremtidssikker og bærekraftig løsning for transport av stablede kartonger

PepsiCo produserer potetchips i Broek op Langedijk i Nederland. For transport trengte selskapet et nytt system som pålitelig skulle forhindre at kartonger stablet på paller sklir. Selskapet valgte Nordsons smeltelimteknologi, som har redusert limkostnadene og antallet kundeklager drastisk.
Nordson-PepsioCo-MiniBlue-Modul-spray-applicationx