FN-godkjente IBC-er og plastfat i resirkulert plast fra Schütz

PUBLISERT: 8 juni 2021
OPPDATERT: 26 januar

Green Layer-serien fra Schütz er laget av 40 prosent resirkulert plast. Det resirkulerte HDPE-laget utgjør det midterste laget, mens inner- og ytterlaget er produsert av jomfruelig HDPE.|

«Schütz Green Layer» er navnet på den nye serien med IBC-er og plastfat laget av resirkulert plast, melder selskapet i en pressemelding.

Som en pioner for sirkulær økonomi for industriemballasje har Schütz i flere tiår satt standarder for å bevare resurser ved å spare, gjenbruke og resirkulere materialer og komponenter.

Selskapets plastfat er laget med topp kvalitet, sikkerhet og egenskaper, samtidig som de har lav vekt. IBC-ene er utviklet i eget hus og produseres over hele verden. Det har gitt Schütz en ledende global posisjon når det gjelder effektive og miljøvennlige kombinasjoner av gjenbrukbare og pantbare systemer.

40 prosent resirkulert plast
Fatene er også laget av et sjikt resirkulert plast i lukket sløyfe, mens ytter- og innersjiktet er laget av jomfruelig plast.

Med Schütz Green Layer-versjonene har økobalansen blitt hevet til et nytt nivå. Under ekstrusjon av flere lag plast blir innerflasken på IBC-ene og kroppen på fatene laget av 40 prosent resirkulert plast. Materialet lages av Schütz gjennom deres verdensomspennende program for innsamling og rekondisjonering. IBC-ene i Green Layer-serien er nå godkjent av FN.

Gjenbruk og resirkulering er nøkkelfaktorer i sirkulær økonomi og har alltid vært et kjernekonsept for IBC-ene til Schütz. Hele livssyklusen for emballasjen er tilrettelagt for minimum miljøbelastning. Ved rekondisjonering gjennom Schütz Ticket Service, blir innerflaskene fjernet fra stålrammen og behandlet i en kompleks gjenvinningsprosess, der de blir malt opp, vasket og regranulert.

Homogen kvalitet

Spesielle ekstrudere sikrer at den resirkulerte plasten har homogen kvalitet. Selskapet bruker HDPE resirkulatet i en lukket sløyfe, der 100 prosent kommer tilbake til den interne produksjonen av plastkomponenter.

Dette gjelder også hjørnebeskyttere og plastpaller, noe som er grunnen til at Schütz alltid har hatt en høy andel av resirkulerte materialer. Avhengig av palltypen er 36-55 prosent av IBC-en laget av resirkulat.

CO2-besparelsen på cirka 8 kg per IBC har blitt ytterligere forbedret med Green Layer-serien. Det resirkulerte materialet brukes også produksjon av innerflasken, der det utgjør cirka 40 prosent og en besparelse på ytterligere 8 kg per IBC. Det resirkulerte HDPE-laget utgjør det midterste laget, mens inner- og ytterlaget er produsert av jomfruelig HDPE.

På denne måten sikrer de at både det fylte produktet og det ytre miljøet kun kommer i direkte kontakt med det jomfruelige materialet. Med en resirkulert plastpall er det totale innholdet av resirkulert plast på 73 prosent for denne IBC-modellen.

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red