Fleksibel matemballasje med uttakbare innlegg

PUBLISERT: 13 oktober 2021
OPPDATERT: 26 januar

|

Det danske selskapet Plus Pack presenterer et resirkulerbart konsept for fleksibel matemballasje som et tillegg til deres populære serie Ready2Cook.
– Det nye konseptet består av fullt resirkulerbare aluminiumsbeholdere med et uttakbart innlegg som holder maten adskilt i skålen. Dette skal gi forbrukerne en mer behagelig matopplevelse, ifølge Plus Pack.

Skål med avtakbart aluminiuminnlegg

Ferdigmåltider – enten de er klare til å varmes opp eller tilberedes – er en uvurderlig ressurs for travle mennesker som ikke har tid eller krefter til å lage et fullt måltid etter jobb.

For å imøtekomme det økende behovet for praktiske måltider, lanserer Plus Pack et nytt konsept som et tillegg til den populære Ready2Cook-serien. Konseptet består av avtakbare aluminiuminnlegg som skiller de ulike mattypene fra hverandre.

Innlegget er tilpasset et utvalg av aluminiumsskålene i Ready2Cook-serien. Hvert innlegg kan inneholde opptil 400 ml mat og egner seg godt for ferdigmåltider bestående av ulike mattyper med hver sin tilberedningstid. Innleggene er uttakbare og dermed svært fleksible.

Det er mulig å bruke opptil to innlegg samtidig i samme beholder. På den måten kan man separere mattyper som kjøtt, grønnsaker, ris og tilbehør som saus. Disse innleggene gjør at supermarkeder, delikatesseforretninger og slaktere som selger ferdigretter, kan tilby en fleksibel løsning som er svært gunstig for sluttbrukeren.

Matchende lokk
Hvert innlegg kan inneholde opptil 400 ml mat og egner seg godt for ferdigmåltider bestående av ulike mattyper med hver sin tilberedningstid.

Ready2Cook-skålene med innlegg selges sammen med et matchende lokk som har en funksjon som forebygger damp. Lokket er laget av krystallklart PET-materiale, slik at kundene tydelig kan se maten når den ligger i kjøledisken.

PET er dessuten et mono-materiale, som betyr at lokket er lett å resirkulere etter at det er sortert. Ready2Cook-skålene kan som kjent også lukkes med forseglingsfilm.

Dette nye innlegget av aluminium utfyller Plus Packs brede utvalg av resirkulerbare løsninger for aluminiumsemballasje. Aluminium er et mono-materiale som er 100 prosent resirkulerbart, ettersom det kan resirkuleres på nytt og på nytt.

Innlegget består av 74 prosent resirkulert innhold. Dette nye konseptet bidrar dermed til å støtte en sirkulær økonomi, som er ett av hovedfokusområdene i Plus Packs strategi.

Ready2Cook-skålene med aluminiuminnlegg er det ideelle, sirkulære emballasjekonseptet for måltider som er klare til å varmes opp eller tilberedes, ikke minst fordi de er i fullt samsvar med overgangen til en sirkulær verdensøkonomi.

Se en kort video om hvordan det fleksible konseptet kan tas i bruk 

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red