Fleksibel matemballasje med uttakbare innlegg

PUBLISERT: 13 oktober 2021
OPPDATERT: 26 januar

|

Det danske selskapet Plus Pack presenterer et resirkulerbart konsept for fleksibel matemballasje som et tillegg til deres populære serie Ready2Cook.
– Det nye konseptet består av fullt resirkulerbare aluminiumsbeholdere med et uttakbart innlegg som holder maten adskilt i skålen. Dette skal gi forbrukerne en mer behagelig matopplevelse, ifølge Plus Pack.

Skål med avtakbart aluminiuminnlegg

Ferdigmåltider – enten de er klare til å varmes opp eller tilberedes – er en uvurderlig ressurs for travle mennesker som ikke har tid eller krefter til å lage et fullt måltid etter jobb.

For å imøtekomme det økende behovet for praktiske måltider, lanserer Plus Pack et nytt konsept som et tillegg til den populære Ready2Cook-serien. Konseptet består av avtakbare aluminiuminnlegg som skiller de ulike mattypene fra hverandre.

Innlegget er tilpasset et utvalg av aluminiumsskålene i Ready2Cook-serien. Hvert innlegg kan inneholde opptil 400 ml mat og egner seg godt for ferdigmåltider bestående av ulike mattyper med hver sin tilberedningstid. Innleggene er uttakbare og dermed svært fleksible.

Det er mulig å bruke opptil to innlegg samtidig i samme beholder. På den måten kan man separere mattyper som kjøtt, grønnsaker, ris og tilbehør som saus. Disse innleggene gjør at supermarkeder, delikatesseforretninger og slaktere som selger ferdigretter, kan tilby en fleksibel løsning som er svært gunstig for sluttbrukeren.

Matchende lokk
Hvert innlegg kan inneholde opptil 400 ml mat og egner seg godt for ferdigmåltider bestående av ulike mattyper med hver sin tilberedningstid.

Ready2Cook-skålene med innlegg selges sammen med et matchende lokk som har en funksjon som forebygger damp. Lokket er laget av krystallklart PET-materiale, slik at kundene tydelig kan se maten når den ligger i kjøledisken.

PET er dessuten et mono-materiale, som betyr at lokket er lett å resirkulere etter at det er sortert. Ready2Cook-skålene kan som kjent også lukkes med forseglingsfilm.

Dette nye innlegget av aluminium utfyller Plus Packs brede utvalg av resirkulerbare løsninger for aluminiumsemballasje. Aluminium er et mono-materiale som er 100 prosent resirkulerbart, ettersom det kan resirkuleres på nytt og på nytt.

Innlegget består av 74 prosent resirkulert innhold. Dette nye konseptet bidrar dermed til å støtte en sirkulær økonomi, som er ett av hovedfokusområdene i Plus Packs strategi.

Ready2Cook-skålene med aluminiuminnlegg er det ideelle, sirkulære emballasjekonseptet for måltider som er klare til å varmes opp eller tilberedes, ikke minst fordi de er i fullt samsvar med overgangen til en sirkulær verdensøkonomi.

Se en kort video om hvordan det fleksible konseptet kan tas i bruk 

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

Oppstart for Re3-plast: Reduce, Reuse, Recycle

Den 5. og 6. mars hadde Grønn plattform-prosjektet Re3-plast oppstart hos Nofima i Ås. Prosjektet ledes av Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima, og eies av Nortura ved Per Berg.
re3plast

Konsumentene katalysator for nye bærekraftige emballasjeløsninger

Det er oss forbrukere som driver utviklingen av ny, bærekraftig, emballasje og plastemballasje er ille ute, ifølge en undersøkelse fra Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Ny teknikk gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksible emballasjer

Aptar CSP Technologies og ProAmpac har utviklet en teknologi som gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksibel emballasje.
proampac-and-aptar-1709018491x

Lanserer mat-trau av 100% resirkulerte materialer

Klöckner Pentaplast (kp) sier de lanserer en viktig milepæl i matemballasjeindustrien og har lansert de første mattrauene bestående av hundre prosent resirkulert PET (rPET) som utelukkende kommer fra trau.
KP-trayx